Winterserie in Drimmelen kent memorabele laatste race

Winterserie in DrimmelenDe laatste race van de winterserie in Drimmelen was memorabel. Een klein briesje en 20 graden maakte de dag werkelijk fantastisch. Na afloop werd er de serie afgesloten met een super gezellige terras middag onder het genot van lekkere hapjes en muziek van de DJ.

Op het water werden er nog wel de nodige vechtpartijtjes gehouden. Zo werd er in de Cork 1720 tussen Koen van Gils en Jeroen Kop nog gestreden om de eerste plaats overall. De Evolution pakte de dag overwinning en verzekerde zich van de seriewinst in hun klasse. In de J22 zorgde Peter van Doornmalen met de Gap voor de overall winst met 6.5 punten totaal. Met een tweede plaats in ORC B1 pakte Rool Foolen de overall prijs.

In ORC A was de overwinning voor Team AEZ Wheels/Rakker voor de beide Sunfast 32 , Antrim 27, J35 Janboel en de Lutra V1 30 CK. Bij de ongemeten VJ1 was het Nico Karper die de overall prijs kon ophalen, hij is gestrat met een vast team. Twan Vogel moest zijn meerdere erkennen maar komt volgend jaar toch in de ORC uit met de 36.7 Ben benieuwd of we uit die hoek nog meer mogen verwachten.

In de VJ3 werd meneer Lens met zijn Tompoes winnaar nadat zijn grootste concurrent de Snipa helaas in wedstrijd 5 de mast over boord zag gaan. Het werd nog spannend omdat de Vivace de druk er aardig op heeft gehouden.

Door de condities was het voor vele klassen een aardige beproeving en zeker ook in de ongemeten klassen was het knokken. De Bommelaar en de Bounty 2 stonden vooraf dicht bij elkaar maar de Beer Hunter liet een 6 klapper zien deze winter. Dit was ook meteen voldoende voor de hoofdprijs, hij was met 6 punten de boot met de beste reeks.

Mooie wedstrijden afgelopen winter en maar liefst 2 wedstrijden in het T shirt gevaren...volgend jaar maar gewoon weer vrieskou!

Tekst: Tjerk van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: