Van Uden Reco Stellendam Regatta opent zeilseizoen

Van Uden Reco Stellendam RegattaHet zeilseizoen staat op het punt van beginnen. Afgelopen weekend zeilden diverse schepen hun laatste trainingsrondje om volgend weekend goed beslagen aan de start van de Van Uden Reco Stellendam Regatta te verschijnen.

Dat de concurrentie op het water nu al hoog is, blijkt uit de trainingen die afgelopen weekend plaatsvonden. De Hawkeye, Swan van Reco, maakte op het water korte metten met de K-Force en ging een tackduel aan met de gloednieuwe Luctor3.
Diverse boten staan op de kant voor een serieuze refit.

Team Redan betreurt dat zij niet op tijd terug op het water zijn en overwegen alleen voor het feestje af te reizen naar de Van Uden Reco Stellendam Regatta. De organisatie verwacht 115 boten aan de start te zien verschijnen.

Double scoring
Dit jaar is double scoring weer terug op de kaart. Zo kun je als fanatieke zeiler in zowel IRC als ORC je concurrenten vernederen met een ‘clean sweep’. Een uitdagende factor die het veld waartegen je vaart opeens veel groter maakt.
Welk team gaat er met alle prijzen naar huis?

De wedstrijden worden wederom georganiseerd door de Holland Regatta Club en vastgelegd door On Air Media.

Supriseact
Dit jaar vindt de Van Uden Reco Stellendam Regatta voor de 10e maal plaats vanuit de haven van Stellendam. Reden voor een extra feestje, zo vonden sponsoren Van Uden en Reco. Op vrijdagavond opent de Van Uden Reco dan ook om 20:00 uur met een sensuele surprise act. De precieze inhoud blijft nog even geheim, maar geadviseerd wordt ook de dansschoenen mee te brengen naar het weekend.

Op zaterdag verzorgt de Van Uden Reco weer een avondmaal op de kant en zal Soulbeach op het podium de toon zetten voor een goede afterparty na een dagje zeilen.

Sociaal gevolgd
Dat zeilers sociale mensen zijn is alom bekend. Maar hoe goed zeilers het sociaal doen, wil de Van Uden Reco Stellendam Regatta graag meten. Cendris ondersteunt ons hierbij. Dit bedrijf is gespecialiseerd in sociaal gedrag. Ze brengen onder andere in kaart wat er over VUR14 wordt gezegd en welk sentiment de uiting heeft. Hierdoor kan de Van Uden Reco Stellendam Regatta tijdig reageren op wat er speelt tijdens VUR14. Twitter teksten als ‘nog een liedje’ of ‘broodje beenham met vis’ dus vooral ook met #VUR14 vernoemd.

Bemanningslicentie
Het seizoen is weer begonnen en ook dit jaar is de bemanningslicentie verplicht. Vraag deze dus aan bij het Watersportverbond. Goed nieuws is dat zij op vrijdag en zaterdagochtend bij de Van Uden Reco Stellendam Regatta aanwezig zijn om te helpen bij bemanningslicentievragen.
De organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta en haar sponsoren kijken met veel plezier uit naar aankomend weekend. De weersvoorspellingen zijn fantastisch, dus laat dat startschot maar komen! En dames, vergeet de hakjes niet.

Tekst: Nynke Plaatsman

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: