40 mijl van Bru - de sportiefste doublehanded teams verzamelen zich

40 mijl van BruOp 24 mei 2014 verzamelen de sportiefste doublehanded teams zich weer aan de start van de 40 mijl van Bru. De uitdagende zeilwedstrijd gaat van start voor de Jachthaven van Bruinisse. Het bestuur nodigt alle enthousiaste zeilers uit om mee te doen. Zorg dat je erbij bent.

Voor wie?
Een mooi evenement met competitie-element voor de toerklasse, maar absoluut net zo uitdagend voor de ervaren wedstrijdzeilers. Bij de 40 mijl van Bru zijn gemeten en ongemeten scherpe jachten welkom. Ook aan de eenheidsklassen is gedacht. Zeil mee met de Trimarans of ga de strijd aan met een J-80. X-Yachts sponsort dit jaar een speciale prijs voor het best presterende X-jacht. Natuurlijk is ook de eervolle man-vrouwbokaal weer te winnen en gaat er een prijs naar de jongste deelnemer met de beste prestatie. Zeil je mee met een zoon, dochter of jongste neefje? Geef het door bij de inschrijving, want wie weet slepen jullie die beker in de wacht.
 
En het weekend?
Op vrijdagavond is het aanmelden geblazen in de 40 mijls-tent op de Jachthaven van Bruinisse. Voor alle teams is een ligplaats beschikbaar van vrijdag tot en met zondag. Zaterdagochtend staan we vroeg op voor het palaver, maar natuurlijk wel met de nodige koffie en een bolus. Het survivalpakket in ontvangst nemen en verzamelen voor de start. Dan volgt een sportieve en spannende wedstrijd op de Grevelingen. Veertig mijl lang knokken voor de beste positie. Weer terug op de Jachthaven en flink honger? Mooi, want na afloop van de wedstrijd is het tijd voor een overheerlijk buffet. Na de prijsuitreiking staat er nog een feestelijke avond op het program met héél véél live muziek.
 
Ja, waar schrijf ik me in?
Ga snel naar www.40mijlvanbru.nl en schrijf je in voor de doublehanded zeilwedstrijd op 24 mei 2014. Op de site lees je alle ins en outs over de wedstrijd, de banen, het regelement en met wie je de gezonde concurrentie aangaat.

Tekst: Adeline Mans
Foto: Dick van der Veer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: