Nieuwpoort Sailing Weekend opent Noordzee Kampioenschap

Nieuwpoort Sailing WeekendHet Nieuwpoort Sailing Weekend is de 1ste regatta van het Belgische wedstrijdcircuit voor zeegaande kajuitzeiljachten 2014 en wordt georganiseerd door de clubs KYCN en de WSKLuM van Nieuwpoort. Het is ook de 1ste wedstrijd van het Open Noordzee Kampioenschap en een goede voorbereiding op de Dover Strait Race van 29 mei 2014.

Het Nieuwpoort Sailing Weekend staat niet enkel open voor wedstrijdboten met IRC meetbrief maar ook voor meer recreatieve zeiljachten met een CR meetbrief (beschikbaar op www.cruiserrating.be). Het wedstrijdcomité zal voor de CR klasse geen windward-leeward banen uitleggen maar wel verschillende typen van banen rond vaste hydrografische boeien.

Wedstrijdaankondiging en inschrijvingen kan via de website van KYCN. Wenst u een gratis ligplaats vergeet dan niet te reserveren zoals gevraagd in het inschrijvingsformulier. IRC klasse vlaggen kan men ter plaatse bekomen tegen € 10 waarborg. Bekijk op de VYF site de ONZK General Sailing Instructions 2014.

Tekst: VYF

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: