Wind- en weerbericht Van Uden Reco Stellendam Regatta

weerberichtAlgemene synoptische situatie voor het Haringvliet: Via een noordelijke stroming wordt er frisse, maritieme lucht aangevoerd. Boven Duitsland wordt er in de bovenlucht koude lucht afgesnoerd die morgenochtend over onze regio richting Bretagne trekt. In het zog hiervan nadert er morgenavond een storing die ook zondag ons weer bepaalt. Vanaf zondag is de aangevoerde lucht continentaal en wordt het terug gevoelig zachter.

Weerbeeld
Morgen zijn er wolkenvelden met tussendoor zon. 's Morgens kan er hier en daar nog een bui vallen, nadien wordt het op de meeste plaatsen droog. 's Avonds neemt de bewolking terug toe en kunnen er opnieuw buien vallen. Zondag is er meestal veel bewolking en er vallen geregeld buien.

Zichtbaarheid
Morgen en zondag: goed zicht, matig in de buien.

Temperatuur
Morgen maxima rond 12°C. Zondag maxima rond 16 °C.

Wind
Zaterdag 19 april:
06 utc (08 LT): ONO 17-21 kt.
09 utc (10 LT): O 15-20 kt.
12 utc (14 LT) : OZO 11-16 kt.
15 utc (17 LT) : NNO 17-21 kt.
18 utc (20 LT): NO 22-27 kt.

Rukwinden: 30-33 kt naar de avond toe.

Zondag 20 april:
06 utc (08 LT): NO 20-25 kt.
12 utc (14 LT) : O 17-21 kt.
18 utc (20 LT): ZO 11-16 kt.

Rukwinden: ’s morgens nog 25-30 kt, daarna afnemend.

weerbericht Van Uden Reco Stellendam Regatta

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: