Schoonheid en technologie gaan hand in hand tijdens Plymouth Royal Regatta van 1925

Een van de era’s die ons altijd wel iets zullen doen zijn de jaren ’20. Al Capone en de drooglegging, Charley Chaplin in “The Gold Rush”, het Modernisme, Art Deco, Tamara de Lempicka, zwart-wit film en natuurlijk Great Greta Garbo. De wereld ruikt naar onstuimige vernieuwing, zelfgenoegzaamheid en oorlog. Enkele maten jazz dringt ons beelden en sentimenten op van een zomer in de vroege jaren 20… Wàt heeft dit in godsnaam met zeilen te maken, zal u denken.

Bekijk even de bijgevoegde video en u zal begrijpen.
Het bijzondere jacht in beeld is de Klaver IV, een ontwerp van Charles Ernest Nicholson. Het schip was de challenger in de America’s Cup van 1920.

We publiceren het filmpje niet alleen voor de sentimentele maar ook voor de historische waarde, als een herinnering aan het feit dat zelfs met de rudimentaire technologie van het jaar 1925 het mogelijk was om oogverblindend mooie beelden te produceren. Pure nostalgische schoonheid. Geniet ervan…

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: