Tonnerre de Breskens 3 viert vijfde verjaardag in stijl

Tonnerre de Breskens 3De Tonnerre de Breskens 3 (Ker 46) viert zijn vijfde verjaardag met het winnen van de Nannay Cay Cup Round Tortola Race, onderdeel van de BVI Spring Regatta. Het lichte weer en het daardoor aangepast parcours veranderde niets aan het agenda van de topboten: Tonnere de Breskens 3 won de overall prijs en Highland Fling XII pakte de line honors.

“Het toont hoe goed we zijn,” grapte eigenaar Piet Vroon (NED) na de race. “We hebben al meerdere malen zeer competitief gezeild met deze boot en vandaag is ze exact vijf jaar oud. We startte dit seizoen in Ft. Lauderdale en we deden de Key West Week, daarna volgde de RORC Caribbean 600 in Antigua en racete we in St. Tomas. Toen nu toe is het allemaal zeer aangenaam geweest, zeker omdat we geen licht weer boot hebben, om dan met 2,5 minuten voorsprong te winnen is lovenswaardig.”

Racen met de Tonnere de Breskens is een familiale aangelegenheid voor Piet Vroon. “Ik heb vijf familieleden aan boord nu: twee zonen, een kleinzoon en een schoonzoon”.

Vandaag wordt de CIL Island Invitational gezeild, een piraten achtervolgingsrace.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: