Eerste zeildag Van Uden Reco Regatta spektakel op het water

Van Uden Reco RegattaDe eerste dag van het nieuwe wedstrijdseizoen vond zaterdag 19 april, als vanouds op de Van Uden Reco Stellendam Regatta plaats. Het was een wisselende dag met veel windshifts en vlagen, maar in de middag brak de zon door en dat zorgde voor een heerlijke start van het seizoen.

“het werd de hoogste tijd dat we weer eens wedstrijd gingen zeilen” zegt een tevreden IRC1 zeiler op de kant onder genot van een broodje beenham.

Lobke Berkhout vervangt Bouwe Bekking
Bouwe Bekking, schipper van Team Brunel, laat dit jaar in voorbereiding naar de Volvo Ocean Race verstek gaan als tacticus op de Swan45 Van Uden met team Maas. Lobke Berkhout is door team Maas gecharterd zijn honeurs waar te nemen. Met Lobke Berkhout als vervanging is de kwaliteit van de tactiek aan boord van de Van Uden wel gewaarborgd.

Double scoring
Het wedstrijdcomité maakt overuren om alle wedstrijdzeilers die zowel IRC en ORC gevaren hebben, ook daadwerkelijk te van een uitslag te voorzien. Zij zullen hard doorwerken om deze resultaten te verwerken. Wel staan de resultaten al online op de website  van de Van Uden Reco Stellendam Regatta.

Van Uden Reco RegattaTeam Delft Challenge vaart paaltjes
Net terug van Sailing Arabia - the tour, laat Team Delft Challenge ook hier zien dat zij kwaliteit in huis hebben. Op de X35 hebben zij alle drie de wedstrijden gefinisht met een paaltje. De mannen zijn erg tevreden over dit resultaat.

20 mijls
De 20 mijls klasse heeft vandaag ongekend hard gevaren. Met zestien ingeschreven boten was het de grootste klasse tijdens de Van Uden Reco Stellendam Regatta. "Soms was het een chaos in de rakken, dan wist je niet welke boten welk rak al hadden gevaren, dat maakte het echt spannend" aldus een schipper. En spannend was het, de eerste boten finishte een uur eerder dan verwacht.

Kantoorhanden
De zeilers kijken, na een lange dag zeilen beteuterd naar hun handen. “Mijn handen hebben het zwaar gehad vandaag” zegt een van de Swan45 zeilers. Het eelt is ver te zoeken na een winter op de kant. De condities waren dan ook niet makkelijk voor menig zeilershand. Met veel vlagen, soms reachrakken, dan weer deep down naar de benedenboei was het hard werken op het water.

Met tevreden, roodgloeiende hoofden sloten de zeilers de dag af onder een denderend optreden van Soulbeach.

http://vanudenreco.nl/

Tekst: Nynke Plaatsman
Foto's: Laurens Morel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: