Magic Marine Easter Regatta: update na kwalificaties

Magic Marine Easter RegattaDe kwalificatieserie is afgerond bij de 29ste Magic Marine Easter Regatta. Zondag en maandag strijden de meer dan 200 jonge optimistzeilers uit 11 landen verder voor de titel. De eerste twee dagen tekenen zich door shiftende wind en vooral op zaterdag enthousiaste kinderen: het regent algemene terugroepen en valse starten. Stijn Paardekooper maakt tot dusver zijn favorieten status waar en gaat aan kop.

Lastige omstandigheden
Dat de omstandigheden op het Braassemermeer lastig zijn is ook te zien in de uitslagen: een verkeerde slag komt je duur te staan. Hierdoor is het klassement ten opzichte van de eerste dag flink opgeschut.

Wederom Nederland vs Engeland
Het veld wordt wederom aangevoerd door de Nederlandse en Britse zeilers. Na de eerste dag voeren Olin Houtman (NED), Laila van der Meer (NED) en Emilia Boyle (GBR) de ranglijst aan en staat de titelverdediger op plek vier.

Op dag twee blijft het spannend aan de top en zijn de puntenverschillen minimaal. Stijn heeft zijn plek van vorig jaar terug, voor nu! De top vijf zit dicht bij elkaar met op plek twee en drie William Hall (GBR) en Olin Houtman (NED), op de hielen gezeten door de Belg Lennert Steelandt en Brit Alex King.

Gold, silver en bronze
Op basis van de huidige stand worden de nieuwe groepen ingedeeld, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan strijden om de eerste plek in de respectievelijk goud, silver en bronzen floot.

Tekst: Fettje Osinga

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: