Lennert Steelandt wint Magic Marine Easter Regatta

Lennert SteelandtMeer dan 200 deelnemers uit 11 landen namen deel aan alweer de 29ste editie van de Magic Marine Easter Regatta. Voor volgend jaar worden de agenda’s alweer geblokt voor het weekend van 5 tot 7 april, want het was weer een groot succes.. De winnaars zijn bepaald na twee dagen selectiewedstrijden en zeven races in een gold, silver en bronze fleet. Het was spannend tot het einde en het podium wordt uiteindelijk bezet door een Belgische, Noorse en Nederlandse zeiler.

Omstandigheden verdraaien de resultaten
De eerste finale dag gooit het klassement om voor veel van de top zeilers.. Een verkeerde shift komt je duur te staan: wederom blijkt maar weer dat het Braassemermeer een lastig water is om op te varen. Het leren varen op dit soort water is niet voor niets voor vele van deze teams de reden ook de reden de Braassem komen.

Geen ‘Clean Sweep’ voor Nederland
Vorig jaar kleurde het podium nog oranje met Stijn Paardekooper op de hoogste trede. Even lijkt het er op dat hij zijn titel kan prolongeren, maar het is zuiderbuur Lennert Steelandt die er met de titel vandoor gaat, gevolgd door Uffe Thomasgaard uit Noorwegen en Douwe Velds uit Nederland.

Volgend jaar is alweer de 30ste editie van het evenemtent! Nederlandse zeilers die aan het einde van het seizoen in de topt 85 staan mogen mee doen, dus doe je best en dan zien we je volgend jaar!

Resultaten
Best team: Great Britain

Gold fleet:
1. Lennert Steelandt (BEL)
2. Uffe Thomasgaard (NOR)
3. Douwe Velds (NED)
4. William Hall (GBR)
5. Rhys Lewis (GBR)

Silver fleet:
1. Hatty Morsley (GBR)
2. Flavia Tritto (GBR)
3. Pim Schep (NED)
4. Maru Scheel (GER)
5. Huw Nunn (GBR)

Bronze fleet:
1. Karsten Holter (EST)
2. Katryna Esposito (MLT)
3. David Raimbault (GBR)
4. Tom Schroder (NED)
5. Tobias Sandmo Birkeland (NOR)

Tekst: Fettje Osinga

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: