Evy Van Acker en Pieter-Jan Postma aan de leiding in Hyeres

Evy Van AckerPieter-Jan Postma (NED) is nog steeds bezig om een plek te veroveren in Team Brunel in de volgende Volvo Ocean Race. In de tussentijd heeft de zeiler van de Delta Lloyd Kernploeg de tijd gevonden om deel te nemen aan een aantal belangrijke wedstrijden in de Olympische Finn klasse. Halverwege de Wereldbekerwedstijden in Hyeres gaat Postma aan de leiding in een veld van bijna 60 deelnemers. Zaterdag 26 april valt de beslissing.

“We begonnen vandaag met weinig wind. Ik had een goede start en zag een vlaag op rechts, ik was er als eerste. Overstag en BAM….voor het hele veld langs. Tweede race gebeurde het op rechts tijdens de start. Ik kwam daar goed uit, een paar meter voorsprong was genoeg. Overstag en voor het hele veld langs. Jaaahh topdag!”

Evi Van Acker behoudt leidersplaats in Laser Radial
Evi Van Acker (BEL) staat ook na de derde dag aan de leiding in de Laser Radial-klasse. De 28-jarige Oost-Vlaamse, die dinsdag nog beide regatta's won, eindigde in de manches van vandaag respectievelijk als tweede en derde. Ze heeft in de stand nu negen punten, twee minder dan de Nederlandse Marit Bouwmeester. Die laatste werd vandaag derde en tweede. De derde plaats is voor de Wit-Russische Tatiana Drozdovskaya, die 22 punten totaliseert.

Marit Bouwmeester tweede in Laser Radial
Marit Bouwmeester (NED) kwam tevreden van het water. Bouwmeester is in een intensieve strijd verwikkeld met haar Belgische rivale Evi van Acker. Van Acker gaat aan de leiding in de Laser radial klasse en Bouwmeester volgt haar op slechts twee punten.

“Ik ben heel tevreden maar het kan scherper. Ik laat af en toe wat steken vallen. Derde plek had ook eerste plek kunnen zijn bijvoorbeeld. Het gaat nog niet vanzelf. In Palma had ik dat af en toe wel. Dat gevoel. Deze week in Hyeres moet ik er wat meer voor werken.”

Dorian van Rijsselberge kende een minder goede dag
Dorian van Rijsselberge (NED) zakte vandaag in het klassement. De olympisch kampioen windsurfer scoorde een 11de en een 10de plaats en staat nu zesde in het tussenklassement. Trainingspartner Kiran Badloe staat derde.

Van Rijsselberge reageerde na afloop als volgt: “Ik had verder van voren willen zitten. Eerste dag dat we met alle goede jongens tegelijk varen (gold fleet). Zesde plaats is een beetje teleurstellend voor mij zelf. Omdat de snelheid niet goed erin zit en ook tactisch was het niet supersterk. Dan zie je gewoon dat je zes maanden eruit bent geweest en de rest iets meer wedstrijdjes heeft gevaren. Maar we zijn lekker aan het varen hoor. Samen met Kiran, die is goed aan het vlammen. Ik sta vijf puntjes van nummer twee af. Er kan nog van alles gebeuren.”

Laser zeiler Rutger van Schaardenburg klimt in klassement 4de plaats
Rutger van Schaardenburg (NED) doet ook goede zaken in het Franse Hyeres. De Laser zeiler, die zich voor de derde keer op rij probeert te plaatsen voor de Olympische Spelen is ondertussen een van de meest ervaren zeilers in de Delta Lloyd Kernploeg. In de zeer competitieve Laser klasse bezet Van Schaardenburg nu een vierde plaats. Van Schaardenburg heeft Laservedette Robert Scheidt (BRA) een plaatsje achter zich.

De Nederlandse laserzeiler koos ervoor om de eerste wereldbekerwedstrijd van 2014 over te slaan. Deze week is dus de eerste echte krachtmeeting van 2014. “Ik wilde graag zien waar ik sta. Het is best wel een beetje spannend hoe je uit de startblokken komt. In de eerste wedstrijd van vandaag ging dat in elk geval niet zo goed. Maar ik zeilde goed terug naar voren. Daar was ik heel blij mee. Goede resultaten neergezet vandaag!”

Dames 470 en FX klasse
Michelle Broekhuizen (NED) en Marieke Jongens (NED) staan op een zevende plaats in het dames 470 klassement. Afrodite Kyranakou en Annelies van Veen staan 17de. Dit laatste duo kwam met materiaalpech van het water.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz bezetten ook een zevende plaats in de uitdagende FX-klasse. Het duo handhaaft zich in de top tien en is op weg naar deelname in de afsluitende medalrace op deze manier.

Paralympisch Sonar en 2.4mR
De paralympische zeilers in de Sonar varen samen hun eerste evenement in deze samenstelling. Stuurman Udo Hessels (NED) is uitgestapt en vervangen door Marcel van de Veen (NED) . Het nieuwe team met Mischa Rossen en Miranda Wevers staat op een zevende plaats.

Coach Ronald van Vianen sprak eerder over opnieuw beginnen. “We beginnen een klein beetje opnieuw in de Sonar. We moeten kijken waar we staan.”

In de 2.4mR is Barend Kol de best presterende Nederlander op een 8ste plaats. Rolf Schrama staat 13de. De paralympische zeilers sluiten hun evenement op vrijdag 25 april af.

http://swc.ffvoile.fr/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: