Bella Mente zeilt mast overboord

Bella MenteBella Mente, de 72-voet Mini Maxi ontworpen door judel/vrolijk in 2012, zeilde zijn mast overboord net voor de start van racedag drie tijdens Les Voiles de St. Barth. Niemand van de bemanning is gewond geraakt. Fotograaf Quintin De Rosny was op de juiste plaats op het juiste moment. Wij danken hem voor zijn fotoserie na lees meer.

Bella Mente's Tuigage en meer technisch
De Bella Mente heeft een Hall Spars mast met een Southern Spars eC6 carbon verstaging geleverd door T-E-C. Alle winchen en gearboxen van Harken en Stay in Phase. Hydraulica leverancier is Navtec en Cariboni.

Bella MenteBella MenteBella Mente bemanning

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: