Team SCA klaar voor eerste trans-Atlantische oversteek

  • Author: Kat
    Date: do, 24/04/2014 - 15:19

Team SCAVandaag, donderdag 24 april, vertrekt Team SCA voor haar eerste trans-Atlantische passage. Het team start vanuit het trainingskamp in Lanzarote, Spanje met als bestemming Newport Rhode Island, in de Verenigde Staten.

De 3750-nautische mijl lange oversteek duurt ongeveer twaalf dagen. Het team zal eerst naar een waypoint zeilen ten oosten van het Caribisch gebied. Zodoende wordt de laatste dagen getraind in wateren gelijkaardig aan de 6de manche van de Volvo Ocean Race (Itajai, Brazilië - Newport, USA).

"Deze trans-Atlantische tocht stelt ons eindelijk in staat om ons harde werk van de afgelopen maanden in de praktijk te brengen. Het volledige team staat nu min of meer op punt. Alle bemanningsleden hebben hun rol en bevoegdheden. Deze passage laat ons dus toe onszelf en de boot te testen onder omstandigheden gelijkaardig aan de race. "
Joca Signorini, Team SCA Coach

Extra bemanningsleden aan boord
Tijdens de trip zullen twaalf bemanningsleden aan boord zijn. Dat is één meer dan toegestaan ​​tijdens de eigenlijke race. Aan boord is onder andere Libby Greenhalgh (GBR). Zij zal navigatie doen samen met Carolijn Brouwer (NED). Team SCA zal ook twee OnBoard Reporters meenemen, Corinna Halloran (USA) van Lanzarote naar Newport en Anna-Lena (SWE) op de terugweg van Newport naar Lanzarote.

Samenstelling crew:

1.Sally Barkow (USA) - Helm / Trimmer
2.Carolijn Brouwer (NED) - Navigator / Helm
3.Dee Caffari (GBR) - Helm / Pit
4.Sophie Ciszek (AUS) - Bow
5.Sam Davies (GBR) - Watch Captain / Person In Charge
6.Abby Ehler (GBR) - Boat Captain/ Pit
7.Stacey Jackson (AUS) - Bow
8.Annie Lush (GBR) - Helm / Trimmer
9.Elodie-Jane Mettraux (SUI) - Helm / Trimmer
10.Justine Mettraux (SUI) - Helm / Trimmer
11.Liz Wardley (AUS) - Watch Captain
Libby Greenhalgh (GBR) - Navigator (on trial)
Corinna Halloran (USA) - Onboard Reporter (on trial)

Newport here they comeNewport here they come

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: