WAR 2014 is nu echt begonnen

WAR 2014Wederom ruim 40 boten aan de start van de woensdagavond wedstrijden vanuit wsv Flevomare. Met een mooi lopend windje, een prima te zeilen baan, hectiek aan de start, is de WAR 2014 met deze 2de wedstrijd echt begonnen.

De gewijzigde startvolgorde gewijzigd geeft ook wat meer drukte rondom de boeien wat al met al mooie plaatjes en soms wat spektakel oplevert.
De strijd in de diverse klassen is onverminderd interessant. Nog niet alle boten die tot nu toe hebben ingeschreven zijn vaarklaar. In De ORC-1 ontbreken bijv. nog de Who’s Next en de Bounty Hunter. ORC-2 mist nog de Gotcha2 en de Bolocan.

In de ORC-1 met 9 boten was de Six-Pack ((X-35; Marcel Kruger) de beste, gevolgd door XoGood (X-43; Erwin Goede) en 50 Shades (First 40.7; voorheen GfK van Bob Nijk).

De Biscaya (de Sun Fast 35 van Marco Koenen) was net als vorig onverslaanbaar. Zowel op zeil- als op berekende tijd waren ze de snelste van de 9 gestarte boten (8 gefinist). De enige die nog enigszins in het spoor kon blijven was de E-motion (Elan 37; Henk Kuiper), echter op handicap werden zij voorbij gegaan door de Facet (Dehler 33 van Ralph Kaatschieter. De Facet is overgekomen van de ORC-3 en geeft hiermee wel meteen haar visitekaartje af.

De ORC-3 kende met 15 boten een erg mooi en groot veld en een verassende winnaar: Klein Zweden een First 31.7 van Willem Hajer. Nieuwkomer J Force One (J-70 van Hizkia loggers) werd op ruim 1½ minuut tweede. Als 3e eindige Maatskip (Dufour 34 van Menno Koen.

Helaas slechts 6 boten aan de start in de SW-klasse. Wel weer een bekende winnaar: French Connection (Dufour 35CL van Robert Ohm). Casper van Putten pakt met City (Optima 32) de 2e plaats voor de Blauwe Iris (Dehelr 39 SQ van Udo Karsemeijer).

Al met al een geslaagde zeilavond. De totale uitslag is te vinden op http://flevomare.nl/uitslag.php

Nieuwe wedstrijdbanen
De wedstrijdcommissie heeft naar aanleiding van het incident van de eerste WAR, waarbij een op de kaart getekende boei ontbrak en waar bij een aantal van de nieuw getekende banen deels over een voor de diep stekende boten een aantal banen aangepast. Deze nieuwe banen worden met ingang van de volgende WAR op 30 april van kracht.

Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: