Wereldkampioenschap Olympische Finn klasse Junioren naar Nederland

Finn Silver CupVan 4 juli t/m 11 juli wordt de Finn Silver Cup georganiseerd door de Watersportvereniging Hoorn, de Finn Club Holland en de International Finn Association. Gedurende deze week zullen de beste Finn zeilers (onder de 22 jaar op 1 januari 2014) van over de hele wereld de competitie met elkaar aangaan.

Het eerste Finn Junior Wereldkampioenschap werd gehouden in Melbourne in 1999. Sindsdien heet dit Wereldkampioenschap de Silver Cup.

In 2013 won de Braziliaan Jorge Zarif de Silver Cup in Italy. Jorge Zarif schreef geschiedenis, hij won tevens de Finn Gold Cup Senior Wereldkampioenschap in het zelfde jaar, voor Ed Wright “zilver” (GBR) en Pieter Jan Postma “brons” (NED) in Talinn.

De Silver Cup is de zwaarste wedstrijd uit de Finn zeilkalender voor de jongste Finn zeilers en is dit een van mooiste zeilevenementen in de Wereld, het is een geweldige uitdaging dat deze wedstrijd in 2014 in Nederland, gehouden wordt. De Watersportvereniging Hoorn is er ook trots op dat zij gastheer mogen zijn voor dit WK.

De inschrijvingen zijn reeds geopend en de eerste Finn zeilers uit Rusland, Canada, Frankrijk, Polen en Nederland hebben zich al ingeschreven.

De Finn zeilers worden in de gelegenheid gesteld om van 1 tot met 4 juli 2014 deel te nemen aan een clinic, deze wordt ook bij de Watersportvereniging Hoorn gegeven.

Voor meer informatie zie www.wsvhoorn.nl
Tekst: Ivonne Kirschbaum

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: