Wind- en weerbericht Goofies Race 5 april

Weerkaart OosterscheldeAlgemene synoptische situatie voor de Goofies Race van 5 april: Een langgerekte storing, verbonden met een depressie boven de Atlantische Oceaan, ligt vandaag, vrijdag 4 april, over grote delen van West-Europa. Morgen brokkelt dit systeem af boven onze streken. Weerbeeld: Morgen wisselen zon en wolken elkaar af boven de Oosterschelde. 's Avonds neemt de bewolking toe. Het blijft in ieder geval droog.

Zichtbaarheid:
Matig tot goed zicht.

Temperatuur:
Maxima rond 14°C.

Wind:
De zwakke tot matige (2-3) wind uit ZW ruimt tijdelijk naar W en neemt toe tot matig (4).

06 utc (08 LT): ZW 5-10 knopen
09 utc (10 LT): ZW 7-12 knopen
12 utc (14 LT) : WZW 10-13 knopen
15 utc (17 LT) : W 12-17 knopen
18 utc (20 LT): WZW 7-10 knopen

Rukwinden: 17-20 knopen

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: