Evi Van Acker verliest podiumplaats tijdens Sofia Cup

Evi Van AckerEvi Van Acker (BEL) is zaterdag, na een teleurstellende medalrace tijdens de wereldbekerwedstrijd op Palma de Mallorca, op een vierde plaats geëindigd in de Laser Radial klasse.

Evi stond voor de start van de beslissende medalrace op een derde plaats. Ze scoorde slechts een tiende en tevens laatste plaats. Daardoor zakte ze in de eindstand met 82 punten en viel van een derde naar een vierde plaats in het eindklassement.

De Sofia Cup eindzege was voor de Marit Bouwmeester (NED) die een veel constantere serie zeilde. De vice-olympische kampioene was al sinds vrijdag zeker van de overwinning.

‘Een week met topraces, topcomebacks maar ook veel fouten. Over twee weken varen we de World Cup in Hyères. Leren, verteren en sterker terugkeren’, tweette Van Acker nadien.

Foto © 2014 Jesus Renedo/ 45 TROFEO PRINCESA SOFIA

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: