Goofies finale onder zomerse omstandigheden gezeild

Goofies finaleDe finale van het Goofies winterwedstrijden seizoen 2013-14 werd zaterdag onder zomerse omstandigheden gezeild. Met voldoende wind, al was het soms maar net, zeilde de deelnemers een mooie wedstrijd. Voor een aantal deelnemers zat het venijn deze maand in de staart: bij de laatste boei van de baan viel de wind bijna weg en draaide onvoorspelbaar.

Veel zeilers die de hele wedstrijd ruim voorlagen hadden eerder al de rest van de vloot in een rap tempo dichterbij zien komen. Maar door het gedrag van de wind bij de laatste boei werden de finishplaatsen voor sommige zeilers daar opnieuw verdeeld.

In de laatste wedstrijd van dit `winter` seizoen leverde de volgende racewinnaars op:

In ORC 1 de BATTELEUR van Marco de Bat uit Terneuzen
In IRC 1 de WEERGA van schipper Rein Liezenga uit Middelburg

In ORC 2-4 de VINDIO van schipper Ericjan de Ridder uit Oss
In IRC 2-3 De ABOEN van Johan Bol uit Kruiningen

Bij de ongemeten groter dan 10 meter Philip de Cort uit Hemriksem (B) met de WALHALLA.

Bij de ongemeten boten kleiner dan 10 meter Marcel Minten uit Hever (B) met de WINDHAPPER

Weerga (IRC 1)Weerga (IRC 1)

In het totaalklassement voor de overall prijzen gaf de uitslag van de laatste wedstrijd nauwelijks veranderingen.

Eindklassement voor het seizoen 2013-2014
Overall winnaar bij de klassen ORC en IRC 1 werd Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR in beide klassen vóór Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK.

In de klasse ORC 2-4 ging de eerste prijs naar de VINDIO van schipper Ericjan de Ridder uit Oss vóór de ABOEN van Johan Bol uit Kruiningen.

Bij IRC 2 en 3 behaalde Johan Bol uit Kruiningen met de Aboen de eerste plaats vóór Bert Janssen uit Berghem (B) met de PRINCE DE PETARCQ

Bij ongemeten boten groter dan 10 meter won R. Vercammen uit Schoten (B)met de ANDIAMO vóór de OLYMPIX van schipper Gommers uit Overasselt

Bij de ongemeten boten kleiner dan 10 meter won Wim Clinkspoor uit Elewijt (B) met ZIGZAG 2 vóór Christian Dost uit Verviers (B) met de MATCHBOX.

Foto's van bijna alle deelnemers vind je in het Goofies Forum: www.clubracer.be/zeilforum/threads/2108-Goofies-April-2014

Tekst: Kees Van der Vaart

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: