SL 33 catamaran gaat in productie

SL 33 catamaranDe SL 33 catamaran die ETNZ en Luna Rosa gebruikten bij de ontwikkeling van de foils voor hun AC72's, is in productie genomen. Dave Ridley, CEO van Hall Spars, Mike Sanderson van Doyle Sails, en Andreas Labek hadden de afgelopen 6 maanden in de haven van Auckland elk een SL 33 ter beschikking waarmee ze intensief gezeild hebben. Zodoende hebben de drie mannen dus beslag gelegd op het concept.

"Wij zijn ervan overtuigd, dat we binnen afzienbare tijd een racecircuit kunnen opstarten met dit toekomstgerichte ontwerp. De technologie van de SL 33 one design komt overeen met de nieuwe AC-catamarans. We zijn er zeker van, dat veel zeilers grote belangstelling hebben in zeilen met een SL 33 ontwerp," volgens Labek.

Labek zei verder nog dat de SL33 een strikte one-design klasse zal zijn, dit om gelijke prestaties te garanderen. De de A-klasse daarentegen heeft vooral de bedoeling om ontwikkeling te stimuleren.

Voor meer informatie: www.SL33.eu

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: