Vooruitblik 29ste Magic Marine Easter Regatta

Magic Marine Easter RegattaVolgende week start alweer de 29ste editie van de Magic Marine Easter Regatta op het Braassemermeer. Van oudsher een van de eerste internationale evenementen in de optimisten klasse. Inmiddels staat de teller op meer dan 200 deelnemers uit elf verschillende landen, waarbij alleen de beste zeilertjes van dit moment mee mogen doen.

WV Braassemermeer organiseert deze regatta samen met de Optimist Club Nederland (OCN). Ook voor de Nederlandse ploeg is dit een goed meetpunt aan het begin van het seizoen.

Engeland vs Nederland
Vorig jaar waren het de zeilers van Groot Brittannië die over de gehele linie het beste presteerden, maar het podium kleurde oranje. Het was Stijn Paardekooper die op thuiswater het goud wint.

Selecties
Aan dit evenement doen alleen de beste zeilers van de deelnemende landen mee. Ieder land selecteert haar eigen zeilers, veelal door de eindstand van 2013. Voor Nederland betekent dit dat alleen zeilers die in de top 85 staan mee mogen doen.

11 Nationaliteiten (incl. 28 Belgische kinderen)
Ook dit jaar komen de deelnemers weer vanuit alle hoeken richting Roelofarendsveen om dit evenement mee te maken. Dit jaar komen de deelnemers uit Estland, Malta, Finland, België, Groot Brittannië, Duitsland, Amerika, Noorwegen, Zweden, Ierland en natuurlijk Nederland. Na Nederland (58) zijn de Engelsen met de grootste delegatie met maar liefst 40 optimistzeilers.

Programma
De Amerikaanse ploeg arriveert al dit weekend voor de eerste trainingen op locatie en ook volgende week worden er nog trainingen georganiseerd op het Braassemermeer, om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen.

Donderdagavond start de inschrijving en vrijdag aan het begin van de middag klinkt het eerste startsignaal. De wedstrijden van vrijdag en zaterdag tellen als kwalificatie, hierna wordt de vloot opgesplitst in een gouden, zilveren en bronzen vloot om van daaruit te strijden om de titel. Maandagmiddag zal de winnaar van 2014 vereeuwigd worden op de trofee: een mega groot paasei.

Kenmerkend voor WV Braassemermeer is het clubhuis dat uitzicht biedt op het wedstrijdwater. Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om te komen kijken, want een meer vol met deze zeilhelden in de dop is een fantastisch gezicht!

Volg het evenement op de website www.braassemermeer.nl/easterregatta of op facebook www.facebook.com/easterregatta
De komende week zullen er diverse interviews online verschijnen, in aanloop naar het evenement.

Tekst: Fettje Osinga

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: