WAR avondwedstrijd kent lichte terugval tijdens vakantie

WAR avondwedstrijdDe wedstrijdleiding nam met het kiezen van een ruim 8 mijl lange baan met een voornamelijk W-NW richting wel de nodige risico’s, omdat de voorspellingen min of meer NO en later veranderlijk waren. Het pakte gelukkig goed uit. Weliswaar viel de wind van gemiddeld zo’n 8 knopen soms weg of draaide wat vreemd, alle boten zijn op tijd gefinisht. Slechts 38 boten gestart, maar het is ook vakantie in het midden van Nederland, vandaar deze terugval.

In de ORC-1 met 10 boten gaf de Who’s Next (X-43; Boudewijn Ploos van Amstel), dit jaar voor het eerst aan de start, meteen haar visitekaartje af. Ruim 6 minuten eerder over de finish dan de 50 Shades (First 40.7R van Bob Nijk). De winnaar van vorige week de Six-Pack ((X-35; Marcel Kruger) moest genoegen nemen met plaats drie. Met de Almere Regatta op 17 en 18 mei op komst moet dit resultaat de bemanning van de Who’s Next goed doen.

Het gat dat de Biscaya (de Sun Fast 35 van Marco Koenen) sloeg met de nummer 2 de Facet (Dehler 33 van Ralph Kaatschieter) was met ruim 2½ nog enigszins te overzien, maar het verschil met nummer 3 Jelle (Dehler 36; Rob van der Kam) was met ruim 8½ minuut wel erg groot. In de strijd om de derde plaats was het regelmatig stuivertje wisselen tussen de Jelle, Bubbels, E-motion en Adios. Uiteindelijk kwam de Jelle op het ereschavot. Er deden 7 boten mee in de ORC-2.

Net als vorige week waren er 15 boten aan de start. De White Hawk (First 31.7) van Sybout Hiemstra was uiteindelijk de beste. Op de 2e plaats de verrassend sterk zeilende Leo van Raam met zijn Tri-Eau (Elan 333) . Als 3e eindige net als vorige week Maatskip (Dufour 34) van Menno Koen. De nummers 1 en 2 van vorige week: Klein Zweden en J Force One moesten nu genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.

Van de 6 boten in de SW-klasse waren de nummers 1 en 2 dezelfde als vorige week: [1] French Connection (Dufour 35CL van Robert Ohm) en [2] City (Optima 32) van Casper van Putten. De Tuulikki (H.Christian 38; Nils Ruigrok) werd knap derde.

Wederom een geslaagde zeilavond. De totale uitslag is te vinden op http://flevomare.nl

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: