Bolster Teamrace Knockout 2014 verwacht ideale zeilcondities

Bolster Teamrace KnockoutNog een paar dagen te gaan en dan is het eindelijk ‘showtime’ op het catamaranstrand Marina Muiderzand. De jaarlijkse Bolster Teamrace Knockout staat op het punt van beginnen en de vele Olympische Nacra 17 toppers staan al dagen te popelen. De laatste weersvoorspellingen zien er voor zowel de zeilers als het publiek geweldig uit.

Een licht briesje is er voor de zeilers zodat met duim en wijsvinger zal moeten worden gestuurd. Voor het publiek zijn slippers en zonnecrème het advies met de verwachte 20 graden Celsius. Wie kan zich een betere invulling voor aanstaande zaterdag bedenken?

De organisatie is nu al tevreden. “We zien dat de Bolster Teamrace Knockout bij een breed publiek op het netvlies staat. Niet alleen fanatieke zeilers komen op zo’n dag om de Olympische topzeilers te bestuderen. De afgelopen jaren hebben we ook steeds meer niet-zeilers op de tribunes gezien die het zeilen graag eens van dichtbij willen meemaken. De inspanningen die de afgelopen jaren binnen de zeilsport zijn gedaan om van zeilen een toegankelijke publiek sport te maken werpen duidelijk hun vruchten af“, vertelt organisator Mischa de Munck.

Internationaal gezelschap aanwezig
De organisatie heeft het voor elkaar gekregen de top van de Olympische Nacra 17 catamaranklasse naar Nederland te halen. Grote namen zijn ingevlogen uit o.a. Engeland, Australië, Frankrijk en zelfs Aruba. Maar ook van Nederlandse bodem zijn ijzersterke zeilers aanwezig. De races zullen 2-tegen-2 in kleurrijke outfits worden gezeild. Na twee rondes met een ‘best of three’ is bekend wie de finale mogen gaan zeilen. Met zoveel talenten op de baan zal spektakel niet uitblijven. De zeilers zijn als volgt over de boten verdeeld:

SEMI FINALS 1
Team Black
Moana Vaireaux (FRA) en Manon Audinet (FRA)
Billy Besson (FRA) en Marie Riou (FRA)

Team Orange
Nicole van der Velden (ARU) en Thijs Visser (NED)
Tom Phipps (ENG) and Zennor Pascoe (ENG)

SEMI FINALS 2
Team Green
Darren Bundock (AUS) en Nina Curtis (AUS)
Jason Waterhouse (AUS) en Lisa Darmanin (AUS)

Team Blue
Audrey Ogereau (FRA) en Matthieu Vandame (FRA)
Elke Delnooz (NED) en Jeroen van Leeuwen (NED)

FINAL

Team Black of Team Orange TEGEN Team Blue of Team Green

Olympische danslessen
Traditioneel tijdens de Bolster Teamrace Knockout blijft ook het onderdeel ‘limbodansen’. Dit jaar zal het limbodansen voor het eerst gedaan worden op de Olympische Nacra 17. Deelnemers dienen zo laag mogelijk met hun mast boven het water te komen, maar zonder de catamaran om te laten slaan. Een knap staaltje boothandling, vaak onder luid gejuich wanneer de zeilers het net-niet redden en alsnog te water gaan. Het publiek is tevens jury, via borden met cijfers en hun applaus bepalen zij de uiteindelijke winnaar. De winnaars van het onderdeel limbodansen krijgen een check t.w.v. € 250 die zij aan een goed doel naar keuze mogen schenken.

Programma Bolster Teamrace Knockout:
15:00 – 16:00 Limbodansen Nacra 17
16:00 Teamrace Knockout Nacra 17

Adres:
Marina Muiderzand/Sail-Today
IJmeerdijk 20 Almere

De toegang is gratis en er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op www.teamraceknockout.nl

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: