WAR 14 mei

WAR 14 meiHet start- en finishschip had het blijkbaar moeilijk tijdens de 5e WAR. Wedstrijdleider Leo van Raam en webmaster Doni Weidema zijn er echter na een dag puzzelen toch in geslaagd een uitslag te presenteren. Uiteindelijk zijn er 34 boten in de uitslag opgenomen, terwijl toch stellig de indruk bestaat bij de schrijvers dezes dat er (veel) meer boten gestart waren. Hoe dan ook, het was weer een mooie zeilavond die dankzij de 5 BF uit NNW voor een snelle wedstrijd zorgde. Voor kwart over negen waren alle boten binnen.

Het was wel uitkijken geblazen vanwege de vele zandschepen die in de vaargeul van Amsterdam richting de Hollandse brug voeren. De duwbak die tijdens de start van de ORC-2 in de buurt van de startlijn voer heeft zijn scheepshoorn goed kunnen uitproberen. Gelukkig leverde dit geen verdere problemen op.

Van de 9 gefinishte boten in de ORC-1 behaalde de 50 Shades (First 40.7R) van Bob Nijk zijn eerste overwinning van dit seizoen. Met net als vorige week kwam The Fox (X-412) van Victor Lendering op plaats 2. De 3e plaats was voor de Texas (IMS 40 van Marinus Bakker).
De Facet (Dehler 34 van Ralph Kaasschieter) haalde in de ORC-2 na 3x een 2e plaats nu de 1e pek, gevolgd door Biscaya van Marco Koenen. De Moshulu (X-34) van Ronald moest genoegen nemen met plaats drie. Totaal finishten er 8 boten in de ORC-2.

Uiteindelijk zijn er 12 boten in de uitslag van de ORC-3 opgenomen, waarvan er 5 een tijdstraf opliepen vanwege een te vroege start. Onder hen de nummers 1 en 2 van de vorige week: White Hawk en Maatskip. De overwinning ging naar de Jiggle (J92) van Marijn Breuklander, voor de Grand Cru (Dufour 34; Wim Westland) en de Resumé (Limbo 9,9; Hans Buitelaar).

Jammer dat tot nu toe de SW-klasse zo weinig deelnemers telt. Het is een ideale opstap naar het wedstrijdzeilen of gewoon om je boot beter te leren kennen, zonder dat er daar meteen super fanatiek gestreden wordt. Van de 4 gefinishte boten in de SW-klasse was de Moki (Bavaria 38 van Eric van Dijken) de snelste. Eric Scholtens moet met zijn Intermezzo (Bavaria Ocean 38) genoegen nemen met plaats 2. Derde werd de Blauwe Iris (Dehler 39SQ ; Udo Karsemeiejr).

Zo vlak voor de Almere Regatta aanstaand weekend bleek met name in de ORC-3 dat er getracht werd scherp te starten. Dat het soms fout gaat ondervonden de 5 tijd gestraften.

Volgende week is er een herkansing.
De totale uitslag is te vinden op http://flevomare.nl

Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: