Aussies winnen "Olympische" Bolster Teamrace Knockout 2014 (video)

Bolster Teamrace KnockoutSchitterende weersomstandigheden, volle tribunes, enthousiast publiek en volop zon. Dé ingrediënten voor een geweldig potje matchrace afgelopen weekend in Muiderzand. De Olympische Nacra 17 kandidaten deden in ieder geval wat er van hun verwacht werd: spektakel op het water en laten zien waarom zij voor goud gaan in Rio 2016.

Begin van de middag zitten de tribunes al lekker vol en scheren de catamarans vlak langs de tribunes. Het is tijd voor het limbodansen!

In hun kleurrijke pakken wordt niet alleen getracht zo schuin mogelijk te gaan met de catamaran, ook 'kunstjes' vertonen wordt extra beloond roept commentator Marcelien de Koning.

Ineens wordt alles uit de kast gehaald om de prijs voor het goede doel in de wacht te slepen. Uiteindelijk weten Elke Delnooz en Jeroen van Leeuwen de hoogste waardering van het publiek te krijgen en slepen de cheque voor het Wereld Natuur Fonds binnen.

Na het limbodansen is het tijd voor de Bolster Teamrace Knockout 2014. In de semi-finals strijden de verschillende teams om de felbegeerde finaleplaats te bemachtigen. Uiteindelijk wordt de finale gevaren door twee Australische en twee Franse catamarans.

Nicole van der VeldenNicole van der Velden

Dat het de teams bloedserieus was bleek wel door het aantal protesten dat teams elkaar toewensten. Dankzij snelle en duidelijke beslissingen van de wedstrijdleiding bleef het tempo hoog en pakten de Australiërs Darren Bundock/Nina Curtis en Jason Waterhouse/Lisa Darmanin uiteindelijk de winst.

Zichtbaar blij met de overwinning en wellicht is hier een gevoelige tik uitgedeeld. De week strijden de Nacra 17 zeilers in Medemblik namelijk tijdens de Delta Lloyd Regatta. Zouden de Fransen voor een revanche gaan in Medemblik?

De organisatie heeft inmiddels het complete videoverslag online gezet:

www.teamraceknockout.nl

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: