Enno Kramer en Ard Geelkerken verlengen hun nationale FD titel

Flying DutchmanRegerend Nederlands - en Wereld kampioenen Enno Kramer en Ard Geelkerken, varend onder NED26, hebben hun Nederlandse Flying Dutchman titel met succes verdedigd na 7 van de 9 geplande races afgelopen weekend. Met slechts één eerste plaats in hun serie wonnen ze met 4 punten verschil van de NED25, Harold Wijgers en Niels Kamphuis. Die werden op hun beurt gevolgd door GER113 Killian Koenig en Kai Schaefers.

Team Kramer/Geelkerken kregen de titel niet cadeau en konden zich de ITA4, de gebroeders Vespasiani die de eerste drie wedstrijden wonnen slechts van het lijf houden door ze op dag 2 via de protestkamer uit de strijd te werken.

De snelheid die de ITA4 aan de dag legde in Sneek, bij licht weer omstandigheden, zal het team Kramer/Geelkerken niet met het grootste zelf vertrouwen laten afreizen naar het WK in Largs/Schotland begin juli als ook nog de DEN21 en de HUN70 met hen de strijd aan gaan binden.

De wedstrijdleiding van de KWS heeft onder de wisselende omstandigheden op de best mogelijke wijze de serie en dus een geldig kampioenschap tot stand weten te brengen.

Als kers op de taart was het prachtige weer de perfecte omstandigheid om het 60-jarig jubileum van de Nederlandse Klasse Organisatie, NFDO, te vieren en het weekend werd daardoor één groot feest.

De FD-klasse toonde andermaal hoe groot de sociale cohesie tussen de deelnemers is.

Meer nieuws over het kampioenschap en de FD-klasse is op www.sailfd.com te vinden.

Tekst: Ronald Stalman

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: