Pieter-Jan Postma sluit tweede dag goed af

Pieter-Jan PostmaIn elke race tijdens de 30e Delta Lloyd Regatta lag hij op kop, maar winnen lukte Pieter-Jan Postma woensdagavond pas in de slotrace van de dag. De Fries verzilverde eindelijk zijn grote voorsprong in de Finn-klasse. In het klassement zakte hij naar de derde plaats. Zijn concurrenten komen uit Duitsland.

,,Die jonge Duitsers doen het erg goed’’, stelde Postma woensdagavond vast. De zeilers gingen door gebrek aan wind pas laat in de middag het water op bij Medemblik. Postma begon met de zesde plaats, maar won eindelijk de vierde race. ,,Ik heb tot nu toe in alle races op kop gelegen, maar het lukte steeds niet te winnen. Ik ben dus tevreden met die overwinning in de laatste race.’’

De Duitser Phillip Kasueske handhaafde zijn leidende positie met de tweede en derde plaats. Zijn landgenoot Eike Martens steeg naar plaats twee door een race te winnen en een keer tweede te worden. Hein van Egmond verloor terrein met twee zevende plaatsen. ,,Voor races met weinig wind moet je veel trainen. En dat heb ik niet gedaan’’, was zijn duidelijke commentaar.

In de Nacra 17 verloren Renee Groeneveld en Steven Krol wat terrein op de tweede dag. Na zes races (met aftrek) bezet het nieuwe koppel de zesde plaats. Krol, afkomstig uit de 470, verving dit jaar Karel Begemann. ,,We werken hard om aan de top te komen. Het is een leerproces.’’ De resultaten in Medemblik zijn wisselvallig. Groeneveld en Krol begonnen met een zege op de eerste dag. Woensdag volgden de 22e, zevende en veertiende plaats.

Mandy Mulder en Coen de Koning bezetten de zeventiende plaats. Mulder was lang geblesseerd en is op de weg terug.

VERVOLG UITSLAGEN TWEEDE DAG
FINN, stand na 4 races: 1. Phillip Kaskueske (Dui) 7, 2. Eike Martens (Dui) 11, 3. Pieter-Jan Postma (Ned) 14, 6. Hein van Egmond (Ned) 21, 7. Bas de Waal (Ned) 24, 8. Michel van Miltenburg (Ned) 38, 9. Joos Bos (Ned) 40, 12. Arend van der Sluis (Ned) 44, 14. Peter Hubregtsen (Ned) 56.

Nacra 17, stand na 6 races (met aftrek): 1. Franck Cammas/Sophie de Turckheim (Fra) 17, 2. Billy Besson/Marie Riou (Fra) 20, 3. Darren Bundock/Nina Curtis (Aus) 31, 6. Renee Groeneveld/Steven Krol (Ned) 44, 17. Mandy Mulder/Coen de Coning (Ned) 73.

470 mannen, stand 4 races: 1. Luke Patience/Elliot Willis (GBr) 13, 2. Giulio

www.deltalloydregatta.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: