Pieter-Jan Postma komt in de buurt koppositie Delta Lloyd Regatta

Pieter-Jan PostmaPieter-Jan Postma is weer een stuk dichter in de buurt van een overwinning in de Delta Lloyd Regatta gekomen. De Finn-zeiler tekende donderdag op de derde dag van de regatta voor een zege en een tweede plaats.

Dat brengt Postma in het klassement op de tweede plaats, op 1 punt van de Duitse leider Phillip Kasueske. Die eindigde donderdag op het water bij Medemblik als derde en vierde. De Australiër Jake Lilly rukte op naar de derde plaats. Hein van Egmond sloot onder goede zeilomstandigheden weer aan bij de top met een vierde en derde plaats. Hij bezet de vijfde plaats.

Postma is tevreden met zijn optreden donderdag. In de laatste race kreeg hij de gele vlag. Zijn giek raakte het water en hij zou water hebben geschept. Dat betekende omdraaien. ,,Raar. Dit is me nooit eerder overkomen. Ik had ook die race kunnen winnen’’, zei de Fries. Hij acht zich kansrijk voor de eindzege, maar de Finn-klasse is spannend. ,,Uiteindelijk gaat de medalrace zaterdag een belangrijke rol spelen’’, is de verwachting van Postma.

In de 470 (vrouwen) hielden Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens het goede gevoel. Na drie overwinningen wonnen ze in de ochtenduren ook de vierde race. In de vijfde race eindigden ze als vierde. ,,We focussen ons hier op de start. Die was deze week nog niet geweldig, maar in de vijfde race wel. Mooi dat het een keer goed ging’’, keek Broekhuizen terug op de races. ,,Je moet elke race vechten voor je plaats. Tot nu toe gaat ons dat goed af’’, meende Jongens.

Het gat met de Nederlandse nummers twee Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen is al 8 punten. ,,Beide teams zitten in een leerproces’’, stelde Kyranakou vast. ,,We maken elkaar beter, trainen veel met elkaar. Op het water zijn Michelle en Marieke gewoon concurrenten, net als de rest. Maar het is wel fijn dat Marieke wat ervarener is. Zij kan haar kennis goed overdragen’’, vulde Van Veen haar teamgenote aan.

Uitslagen derde dag Delta Lloyd Regatta
FINN, stand na 6 races: 1. Phillip Kasueske (Dui) 10, 2. Pieter-Jan Postma (Ned) 11, 3. Jake Lilly (Aus) 15, 5. Hein van Egmond (Ned) 21, 6. Tobias Kirschbaum (Ned) 23, 7. Bas de Waal 31, 8. Joos Bos (Ned) 48, 10 Michel Miltenburg (Ned) 49, 11. Arend van der Sluis 52, 14. Peter Hubregtsen (Ned) 65.

470 vrouwen, stand na 5 races: 1. Michelle Broekhuizen/Marieke Jongens (Ned) 4, 2. Afrodite Kyranakou/Anneloes van Veen (Ned) 12, 3. Linda Fahrni/Maja Siegenthaler (Zwi) 15, 13. Jeanine Speelman/Anna Leitner (Ned) 49.

470 mannen, stand na 6 races: 1. Onan Rodriguez/Juan Carbrera (Spa) 17, 2. Luke Patience/Elliot Willis (GBr) 22, 3. Giulio Desiderato/ Andrea Trani (Ita) 22.

Nacra 17, stand 9 races: 1. Billy Besson/Marie Riou (Fra) 42, 2. Franck Cammas/Sophie de Turckheim (Fra) 45, 2. Darren Bundock/Nina Curtis (Aus) 52, 8. Renee Groeneveld/Steven Krol (Ned) 85, 14. Mandy Mulder/Coen de Koning (Ned) 109.

Paralympische klasse
2.4mR, stand na 6 races: 1. Megan Pascoe (GBr) 7, 2. Helena Lucas (GBr) 15, 3. Matt Bugg (Aus) 19, 5. Barend Kol (Ned) 29, 8. Guus Bijlard (Ned) 36, 10. Sven Oosterbaan (Ned) 50, 15. Cor de Graaff (Ned) 67, 18. Dirk Jan Broertjes (Ned) 72.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: