Lang wachten loont voor Britten Fletcher en Sign in 49-er

Dylan Fletcher en Alain SignLang wachten heeft vrijdag voor de Britse zeilers Dylan Fletcher en Alain Sign geloond bij de Delta Lloyd Regatta. Het duo zegevierde in de 49-er, die enige klasse die vrijdag al de medalrace op het water bij Medemblik afwerkte. Het was de vraag of dat dat mogelijk zou zijn, want lang uitblijven van enige wind zorgde ervoor dat pas in de avonduren een beperkt deel van het programma gevaren kon worden.

Vrijdagochtend gingen de zeilers wel het water op, om na een uur weer terug te keren. De wind verdween en het duurde lang voor er zekerheid was om alsnog een aantal races af te werken. Rond 17.00 uur stak de wind weer op en konden de 49-ers vanaf 18.00 uur hun medalrace varen. Ook de windsurfers, de Finn en de paralympische klassen konden het water nog op voor een aantal races.

49-er, eindstand: 1. Dylan Fletcher/Alain Sign (GBr) 62, 2. John Pink/Stuart Bithell (GBr) 67, 3. Pavle Kostov/Petar Cupac (Kro) 71.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: