Wind- en weerbericht 40 Mijl van Bru

weerbericht 40 Mijl van BruHet ontbreekt de 40 Mijl van Bru deelnemers op het Grevelingenmeer alvast niet aan wind nu zaterdag. Een langzaam opvullende depressiekern in de omgeving van het Kanaal bepaalt de komende dagen ons weerbeeld. Rond deze kern draaien nog een aantal fronten en buienlijnen.

Vannacht vrijdag 23 mei bereikt een occlusiefront onze kust met vrij veel regen. Morgen zaterdag 24 mei moeten we een aantal buienlijnen verwerken.

Weerbeeld:
Morgen is het eerst zwaarbewolkt met regen. Na de middag wisselen brede opklaringen en buien elkaar af.

Zichtbaarheid:
Matig zicht tijdens de neerslag.

Temperatuur:
Maxima rond 17°C.

Wind:
De zwakke tot matige wind (2-3) is geruimd naar ZW achter de occlusie en krimpt in de loop van de dag naar ZZO en neemt tijdelijk toe tot matig à vrij krachtig (4-5). De aangevoerde zachte lucht is potentieel onstabiel en kan voor rukwinden zorgen bij de passage van de buienlijnen.

06 utc (08 LT): ZW 4-7 kt.
09 utc (11 LT): ZZW 8-12 kt.
12 utc (14 LT) : Z 12-17 kt.
15 utc (17 LT) : ZZO 11-16 kt.
18 utc (20 LT): ZZO/ZO 12-17 kt.

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: