Zeges voor Marit Bouwmeester en Broekhuizen/Jongens tijdens de Delta Lloyd Regatta

Marit BouwmeesterMarit Bouwmeester (Laser Radial) en het duo Michelle Broekhuizen/Marieke Jongens (470) hebben zaterdag op de slotdag van de Delta Lloyd Regatta voor de eerste Nederlandse zeges gezorgd. Bouwmeester (NED) maakte haar favorietenrol volledig waar door de medalrace te winnen en daarmee haar eindzege veilig te stellen. Broekhuizen en Jongens (NED) eindigden in de medalrace met dubbele punten als vierde maar hadden in de aanloop al een forse voorsprong in het 470-klassement opgebouwd.

Bouwmeester bezig aan sterk seizoen
Bouwmeester is bezig aan een ijzersterk seizoen. In de drie World Cup-wedstrijden van dit jaar stond ze steeds op het podium. De 25-jarige zeilster won in Mallorca, had zilver in Miami en brons in Hyères. ,,Het loopt erg lekker dit jaar’’, zei de Friezin in Medemblik, waar ze de medalrace al als nummer 1 begon.

,,Het was lastig. Je vaart onder de kant, met steeds vlagen wind. De opluchting is erg groot’’, keek de winnares van Olympisch zilver in Londen (2012) terug op haar goede week bij de Delta Lloyd Regatta. ,,Het was de hele week close. Mooi dat ik het zo goed afmaak.’’

Broekhuizen en Jongens verrassen met zege 470
Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens voeren een topweek op het water bij Medemblik. Ze wonnen in de aanloop naar de medalrace vier van de vijf races. Ze begonnen aan het slotnummer met een ruime voorsprong op het Nederlandse koppel Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen. De vierde plaats was voldoende om de eindzege te grijpen. De medalrace werd gewonnen door de Britse vrouwen Anna Burnet en Flora Stewart, die daardoor als derde in het klassement eindigden. Kyranakou en Van Veen verspeelden door de achtste plaats in de slotrace een podiumplaats.

Michelle Broekhuizen en Marieke JongensMichelle Broekhuizen en Marieke Jongens

,,Vorig jaar ons debuut bij de Delta Lloyd Regatta’’

,,We hoopten natuurlijk op een zege, maar we hebben er nooit op gerekend. Vorig jaar debuteerden we op de Delta Lloyd Regatta als koppel in de 470. Dit is onze zesde regatta. Toen we hier maandag arriveerden, stond het eindresultaat niet centraal. We hebben meegedaan aan de World Cup in Palma en Hyères. Daar hebben we veel geleerd. Mooi dat we dat hier in praktijk hebben kunnen brengen’’, zei een stralende Marieke Jongens na afloop.

Broekhuizen: ,,Er valt voor ons nog veel te leren. De communicatie in de boot gaat steeds beter. Ons hoofddoel is de WK in september (Santander). Het Olympisch test-event in Rio missen we. Eigenlijk was er dit jaar geen geld voor ons team, maar uiteindelijk is het toch gelukt een budget voor de Europese wedstrijden te vinden. Daar zijn we superblij mee. En als je dan hier wint, is dat een mooie motivatie voor de komende maanden.’’

Eindklassementen Delta Lloyd Regatta
Laser Radial: 1. Marit Bouwmeester (Ned) 13, 2. Evi van Acker (Bel) 23, 3. Manami Doi (Jap) 31.

470 vrouwen: 1. Michelle Broekhuizen/Marieke Jongens (Ned) 12, 2. Linda Fahrni/Maja Siegenthaler (Zwi) 19, 3. Anna Burnet/Flora Stewart (GBr) 21, 4. Afrodite Kyranakou/Anneloes van Veen (Ned) 28.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: