Deelname Oostende-Ramsgate / Dover Strait Race neemt explosief toe

Dover Strait RaceDe ONZK organisatie meldt ons met terechte trots dat voor komend verlengd weekend 65 boten zijn ingeschreven voor de Dover Strait Race of kortweg Oostende-Ramsgate. Dat zijn er twintig meer dan bij onze noorderburen waar gisteren voor Scheveningen de Vuurschepenrace van start is gegaan richting Harwich.

In de deelnemerslijst staan een groot aantal nieuwkomers alsook de geroutineerde wedstrijdteams.

Het is een bonte mix van racers en cruiser-racers in de IRC klasse geworden en vele recreatievelingen en beginnende wedstrijdzeilers in de CR Klasse.

Mooi om te zien is dat er een aantal CR boten, die al enkele decennia in het CR circuit meedraaien, met hun vintage cruiser-racers overgestapt zijn naar IRC.

De klassenverdeling en het aantal inschrijvingen:
IRC 1 = 9 boten
IRC 2 = 12 boten
IRC 3 = 12 boten

CR 1 = 4 boten
CR 2 = 12 boten
CR 3 = 5 boten
CR 4 = 5 boten
CR 5 = 6 boten

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: