Wind- en weerbericht Dover Strait Race

WeerkaartHet ziet er naar uit dat het morgen tijdens de Dover Strait Race van Oostende naar Ramsgate wel eens een grote drijfpartij kan worden. Vandaag, vannacht en morgen wordt ons weer bepaald door een depressie met bijhorend frontaal systeem dat zich uitstrekt van the Wash via Nederland naar Polen. Deze storing beweegt langzaam in een westelijke richting waardoor ze boven onze regio blijft hangen.

Vanaf vrijdag bevinden we ons dan achter dit systeem in een luchtmassa die heel wat droger is.

Weerbeeld:
Morgen is het eerst zwaarbewolkt met nevel en lokale mistbanken. Af en toe valt er regen. In de loop van de namiddag wordt het droger en kan de zon af en toe door het wolkendek breken.

Zichtbaarheid:
Het zicht is eerst matig tot slecht, later goed.

Temperatuur:
Maxima rond 16°C.

Wind:
De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit oostelijke sector, toenemend naar matig (3 à 4) en tijdelijk krimpend naar NO.

03 utc (05 LT): Z/ZZW 4-6 kt
06 utc (08 LT): Z 2-5 kt.
09 utc (11 LT): Z 4-6 kt.
• Tijdelijk helemaal wegvallend.
12 utc (14 LT) : NO 4-6 kt.
15 utc (17 LT) : NO 7-10 kt.
18 utc (20 LT): ONO 8-12 kt
21 utc (23 LT): ONO 11-16 kt.

Rukwinden:
niet van toepassing.

Vooruitzicht voor zaterdag 31 mei:
zonnig met af en toe wolkenvelden. Maxima rond 18 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (4) uit NNO, krimpend naar NNW en afnemend naar matig (3).

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: