Team Luctor3 verslaat Team Brunel in de Vuurschepenrace

Team Luctor3Veel regen en weinig wind kenmerkten de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich, de traditionele race waarmee jaarlijks de Delta Lloyd North Sea Regatta wordt geopend. Team Luctor3 komt als tweede boot achter Team Brunel aan in Harwich, maar op rating gaan ze er met de winst vandoor.

"Een teamprestatie van formaat," aldus schipper Wouter Hermsen. De teams maken zich inmiddels op voor de North Sea Race, die start op vrijdag 30 mei 2014 om 10:30 Engelse tijd. Zo ook olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe. Hij vaart met Team Brunel mee terug naar Scheveningen.

Finishbiertje voor Team Luctor3
Team Luctor3 finisht als eerste schip achter Team Brunel, maar op rating gaan ze er voorbij. “We hebben gezond gegeten en de sfeer was top aan boord, waar blijft ons finishbiertje?" was het eerste commentaar.

Wouter Hermsen, eigenaar en schipper op de Luctor3: "Dit was een teamprestatie van formaat. Het is fantastisch als alle stukken van de puzzel samenvallen. Dat de voorbereiding klopt, en we in staat waren de boot steeds te blijven pushen. Een team is meer dan een paar mensen die kunnen varen, we zijn er echt voor elkaar geweest op de moeilijke momenten, wat een super ervaring! Het waren lastige omstandigheden en dat vraagt veel niet alleen van ons, maar van alle deelnemers. Veel respect dan ook voor de Batfish die Dualhanded zo voor in het veld finishte."

Wethouder Karsten Klein: super zeiler voor een dag
Volgend jaar strijkt de hele Volvo Ocean Race-caravaan neer in Scheveningen voor een zogenaamde 24-uurs pitstop. Een verdienste van wethouder Karsten Klein die daaraan z’n invitatie aan boord van Team Brunel te danken heeft. Bouwe Bekking ziet de trip niet als een snoepreisje: "Racen is altijd anders dan trainen. We willen het maximale uit de boot halen. Winnen!" Iets wat ook de wethouder opvalt: "Ongelofelijk wat een pro’s. Elke seconde zijn ze bezig de boot harder te laten gaan. Super om onderdeel te mogen zijn van dit team, al is het maar voor een dag."

Hoe Karsten Klein de trip heeft ervaren is te lezen op de website van de Delta Lloyd North Sea Regatta

Lastige omstandigheden
Het waren lastige omstandigheden voor de 45 deelnemers aan de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich. Op donderdag 29 mei 2014 rond 08.00 Engelse tijd arriveerde de laatste boot de HISTOS bij de Royal Harwich Yachtclub na een lange oversteek uit Scheveningen. Dat betekent twee nachten doorhalen.

Wedstrijd coördinator Edwin Lodder: "Het is niet vaak voorgekomen dat de deelnemers twee nachten onderweg waren. Zowel tactisch door het lichte weer en de variabele wind, als het voor lange tijd geconcentreerd blijven was voor de deelnemers een grote uitdaging. Uiteindelijk hebben 14 boten zich tijdens de race terug getrokken en op de motor Harwich binnen gevaren. Ik hoop dat de terugreis beter gaat worden voor ze maar voor zaterdag ziet het er wederom spannend en uitdagend uit."

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: