WAR 28 mei

avondwedstrijdHet is dat de regen redelijk dominant aanwezig was, maar verder was het een perfecte zeilavond. Het Hemelvaartweekend en de regen maakten dat er van de bijna 40 gestarte boten er 34 finishten.

Dat het ondanks de regen een bijna perfecte zeilavond was bleek onder meer uit een prachtige constante 3-4 Bf uit NO en de enthousiaste verhalen die velen na afloop in Havenrestaurant Harbor House met elkaar deelden.

Van de 10 gefinishte boten in de ORC-1 was de Who’s Next (Ploos van Amstel) in alle opzichten de snelste, gevolgd door de Texas (Marinus Bakker) en 50 Shades (Bob Nijk).

De Biscaya (Marco Koenen) behaalde in de ORC-2 haar 3e overwinning, gevolgd de Moshulu (Ronald Lettenmeijer) en de Facet (Ralph Kaasschieter). Het lijkt er nu al op dat in deze klasse de strijd om de podiumplaatsen tussen deze drie boten zal gaan. Totaal finishten er 7 boten in de ORC-2.

In de ORC-3 weer een ouderwets groot startveld met 13 boten. Volgens hun eigen oordeel zeilde Team Sailselect (Jeroen Koninkx) een perfecte wedstrijd, welke eindigde met een verdiende 1e plek. De 2e en 3e plaatsen waren voor Maatskip (Menno Koen) en Grand Cru (Wim Westland).

Slechte 4 boten aan de start en fiish bij de SW-klasse. Final Touch (Jos Abbo) was de snelste, gevolgd door de Frenck Connection van Robert Ohm . de 3e plaats was voor de Tuulikki (Nils Ruigrok).

De totale uitslag is te vinden op http://flevomare.nl

Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: