Zesvoudig wereldkampioen Terry Hutchinson kiest voor Quantum

Terry HutchinsonQuantum Sail Design Group is vereerd te kunnen melden dat Terry Hutchinson bij de groep komt als Vice President Business development. Door deze functie zal Terry zich voornamelijk met de wedstrijdafdeling van het bedrijf bezig houden en het ontwikkelingsproces van de high-performance producten en wedstrijdprogramma’s overzien.

Hutchinson is niet nieuw in de zakelijke markt binnen het zeil maken. Nadat Terry afgestudeerd was heeft hij een zeer succesvolle bijdrage geleverd aan de originele zeilmakerij van Ed Reynolds in Traverse City, USA.”Terry laat dingen gebeuren”, aldus Ed Reynolds, President van Quantum Sail Design Group. “Hij brengt een strategische discipline, vastberadenheid en een grote dosis energie mee bij alles wat hij doet.”

Reynolds vervolgt, “Door de professionele zeicarriere van Terry ziet hij de markt vanuit een gebruikersperspectief, waardoor hij weet wat er speelt en hoe dingen veranderen. Hij is een bewezen leider en stelt continu hoge verwachtingen aan zichzelf en de mensen om hem heen. Zijn ervaring, vastberadenheid en leiderschap zijn een geweldige toevoeging voor ons bedrijf en onze klanten.”

Tijdens zijn studie aan Old Dominion University is Terry Hutchinson 4 keer benoemd tot All-American en twee maal geselecteerd voor ‘Collegiate sailor of the year’. Terry is een zesvoudig wereldkampioen in de J/24, TP52, Farr 40 en verschillende IMS klassen en heeft hiernaast als tacticus de Louis Vuitton Cup gewonnen. In 2008 heeft hij de award voor ‘Rolex Yachtsman of the Year’ gewonnen, waarvoor hij toen voor reeds de vierde keer was geselecteerd.

Hutchinson is onderdeel geweest van 4 America’s Cup campagnes; in 2000 was hij grootzeiltrimmer voor America One, in 2003 Tacticus voor Stars & Stripes en in 2007 tacticus voor Emirates Team New Zealand, waarmee hij het team leidde naar de enige ongeslagen finalereeks in de geschiedenis van de Louis Vuitton Cup. Terry Hutchinson was schipper voor Artemis Racing en won het 2011-12 AC World Series Match Racing Championship.

Sinds 2008 is Terry Hutchinson als tacticus en stuurman onderdeel van het TP52 programma ‘Quantum Racing’, dat onder zijn leiding 3 wereldkampioenschappen en 3 circuitkampioenschappen won. Naast zijn zakelijke verantwoordelijkheden voor Quantum Sail Design Group zal Terry doorgaan als tacticus voor Quantum Racing.

“Als een professioneel zeiler heb ik de mogelijkheid gehad om te varen op het hoogste niveau binnen de sport met verschillende zeilleveranciers, waardoor ik een goed overzicht heb van de sterktes en zwaktes in de branche. Voor mij is het overduidelijk dat Quantum en ik dezelfde principes en waardes hebben: Hard werken, commitment om te excelleren, en integriteit. Deze relatie met Quantum is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en een stap omhoog in mijn professionele leven, zowel op het water, als ernaast.”

Hij voegt toe, “Ik kijk er erg naar uit om intensief samen te werken met wedstrijdprogramma’s om hun performance naar een volgend level te brengen en een bijdrage te kunnen leveren aan de productontwikkeling en verkoop van Quantum Sails. Ik ben zeer enthousiast over deze stap.”

Over Quantum Sail Design Group
Sinds de oprichting in 1996 is Quantum Sail Design Group uitgegroeid tot ’s werelds een na grootste zeilmaker met meer dan 60 verkoop- en servicepunten over de hele wereld. Quantum ontwerpt, ontwikkelt en produceert wedstrijd en toer zeilen voor zeilers die het hoogst haalbare eisen in kwaliteit en performance.

De hoofdvestiging van het bedrijf bevindt zich in Traverse city in de Verenigde staten en het Europese hoofdkwartier in Barcelona, Spanje. Quantum heeft eigen productievestigingen in Maleisië, Sri Lanka en de Verenigde Staten.

In Nederland heeft Quantum Sails verkoop- en service punten in Rotterdam, Almere, Grou en Kats.

www.quantumsails.nl

Labels

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: