Flying Dutchman klasse viert haar 60-jarig bestaan tijdens het OKK

Flying DutchmanOp 16, 17 en 18 mei aanstaande wordt het OKK voor de Flying Dutchman gezeild op het Sneekermeer. Naast het Internationale Kampioenschap viert de Nederlandse Klasse Organisatie ook haar 60-jarig bestaan.

Vrijdag 16 mei wordt het evenement geopend op het starteiland bij de Roerkoning het gebouw van de KWS. Voor de FD-klasse en de KWS want in de afgelopen zestig jaar is het OKK nog nooit op het Sneekermeer gezeild.

Ook de regerend Nederlands - en Wereld kampioenen Enno Kramer en Ard Geelkerken, varend onder NED26, zullen acte de présence geven.
Op zaterdag 17 mei zullen ook de leden met een oude houten FD zich op het water laten zien, waar het allemaal is begonnen.

De FD is de snelste 2-mans zwaardboot die er is en wordt ook wel de Porsche onder de zeilboten genoemd. Niet zo gek als je weet dat tal van ontwikkelingen in de zeilsport uit deze klasse komen, zoals: trapeze (1952), kunststof romp (1956), rolfok (1960), grootschoot traveler (1965), spinnaker chute (1967), spinnakerboom lanceerinrichting (1977), honeycomb/kevlar/carbon romp (1984), carbon giek en spinnakerboom (2002) en carbon mast (2005).

Interesse in de FD? Kom dan langs in Sneek. Voor jonge teams heeft de Klasse Organisatie een promoboot die 1 seizoen in bruikleen wordt gegeven. Grijp dus je kans.

Tekst: Ronald Stalman

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: