Kampioenen gehuldigd op North Sea Regatta 2014

X-CesNa vier dagen varen voor de kust van Scheveningen stonden er een hoop winnaars op het podium in Scheveningen, waaronder de Klasse Kampioenen X-Ces (ORC 1), Exxellence-Hodspur (ORC 2), De Ondeugd (ORC 3) en Kick (ORC 4). In de laser SB20 wisten Marco van Driel, Joost Assmann en Martijn Worseli met de NED 3714 het kampioenschap te winnen. Dirk Lafleur ging er in de Contender met de titel vandoor.

Ondanks dat er niet genoeg wind was voor de windsurfers om ook maar één race te varen bleef de sfeer daar goed sloten de windsurfers het evenement af met een SUP challenge. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement, met veel animo voor de leukste zeilles van de Optimist on Tour, North Sea Kitchen en het optreden van de Haagse band Splendid op zondagavond.

ORC 1 X-Ces op het randje kampioen
De heren van de X-Ces zagen het kampioenschap bijna aan hun neus voorbij gaan. Na de derde zeildag stond Soulmate nog een halve punt boven ze. “We hebben zondagavond met de crew besloten dat we alles gingen doen om die halve punt in te halen”, vertelt schipper Jeffrey Broer. Zo gezegd, zo gedaan bleek vandaag, de jongens uit Delft pakken de titel Nederlands kampioen ORC 1.

North Sea RegattaExxellence-Hodspur wint Klasse Kampioenschap ORC 2
Pas zondagavond kwam het besef bij schipper Patrick ten Brincke en zijn bemanning dat ze nog wel eens kampioen konden worden in de ORC 2. “Alleen de Moshulu was een echte concurrent, die hebben we vandaag dan ook goed in de gaten gehouden. Alle respect overigens voor dit team, zij hebben het knap gedaan." Schipper Patrick ten Brincke is blij dat hij deze prestatie met zijn team heeft mogen halen. “We hebben er hard voor gewerkt, veel getraind en nu zetten we onze stijgende lijn voort.”

Strijd in de ORC 3 klasse al vroeg gestreden
Zondag was de strijd in de ORC 3 klasse al gestreden, het was voor de andere deelnemers niet meer mogelijk om De Ondeugd nog in te halen. Het team van schipper Ysbrandt Endt vierde zondag al een klein beetje feest. “Bij ons ging alles goed, goede starts en we kregen steeds snelheid in de boot.” Het harde werken betaalt terug in een kampioenschap en een beker voor de meest gevaren eerste plekken. De Ondeugd eindigde dit weekend zes keer op een eerste plek.

Kick was concurrentie te slim af op het ORC 4 Klasse Kampioenschap
Nils Wassenaar is met zijn bemanning kampioen geworden in de ORC 4 klasse tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta. Het zeilweekend verliep niet helemaal vlekkeloos voor de heren. “We waren goed op weg, de eerste dagen wonnen we alles. Alleen zondag lieten we punten liggen,” vertelt Wassenaar. “Wij hadden vooral zondag met weinig wind en een sterke stroming tegen veel moeite met snelheid maken. Gelukkig konden we dit vandaag weer goedmaken en waren we onze concurrenten te slim af.”

Laser SB20
In de laser SB20 wisten Marco van Driel, Joost Assmann en Martijn Worseli met de NED 3714 het kampioenschap te pakken tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta. Van Driel blikt terug op een spannende strijd: "De Duitsers waren geduchte tegenstanders, we zijn dan ook vooral op hen gaan focussen. Gedurende het weekend was het steeds stuivertje wisselen, ook Martijn Buitenhuis kwam nog aardig dichtbij.” Zo bleef het spannend tot het einde bij de SB20 klasse, uiteindelijk is het team van van Driel degene die er met de prijs vandoor gaat.

Dirk Lafleur pakt kampioenschap in Contender
Het was nog een spannende strijd, maar Dirk Lafleur weet het veld Contenders voor te blijven en pakt de titel. “Ik heb goede en slechte wedstrijden gevaren dit weekend, maar ben blij met deze uitslag.” Lafleur vond vooral het wisselvallige weer lastig. “Het is niet makkelijk in te schatten hoe de wind waait, maar je probeert er steeds maar weer het beste van te maken.”

NK Windsurf Slalom eindigt in SUP Challenge
Het NK Slalom Windsurf zit er op, helaas zonder een eliminatie te hebben kunnen varen. Het leek regelmatig nog alsof de wind voldoende aantrok en aan het einde van de dagen hoopten ze nog op een thermiek wind vanuit zee, maar helaas. Irène Storm van de organisatie van het NK Slalom Windsurf kijkt ondanks het gebrek aan wind positief terug op het evenement: "Vandaag hebben we een leuke SUP race opgezet en de sfeer is het hele weekend top geweest."

Vrijwilliger Peter Anink beloond met complete SLAM outfit
Frans Sluyters maakte zondagavond bekend dat Anink door de vrijwilligers is verkozen tot de vrijwilliger van het jaar van de Delta Lloyd North Sea Regatta 2014. Anink is niet alleen actief betrokken bij dit evenement, ook tijdens de IJspegel Trophy in de wintermaanden is hij actief. “Hij is de wedstrijdleider der wedstrijdleiders”, vindt Sluyters. De volgende keer dat Anink zelf op een boot zit zal hij ongetwijfeld gekleed zijn in zijn nieuwe SLAM tenue.

Delta Lloyd North Sea Regatta en North Sea Kitchen goed bezocht door Haagse bevolking
De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement, met veel animo voor de leukste zeilles van de Optimist on Tour, North Sea Kitchen en het optreden van de Haagse band Splendid op zondagavond. Vanuit alle hoeken van Den Haag kwamen de fans en bezoekers aanwaaien om samen met de deelnemers van de regatta een goed feestje te vieren.

North Sea KitchenNorth Sea Kitchen

Wedstrijdleider Edwin Lodder is blij dat ze de laatste dag van de Delta Lloyd North Sea Regatta met een wedstrijd hebben kunnen afsluiten. De afgelopen twee jaar was dat niet het geval. Lodder: “Ik kijk echt terug op een geslaagd evenement met drie compleet gezeilde kampioenschappen, ik hoop dat de zeilers dat ook doen.”

Alle uitslagen van de Delta Lloyd North Sea Regatta zijn te vinden op www.dlnsr.nl

Tekst: Hester Ozinga
Foto's: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: