Americas Cup ‘mystery guest’ voor F18 Worlds 2014 bekend

Glenn AshbyOver een paar weken gaat het Formule 18 catamaran geweld weer los. Dit jaar zullen de F18 Worlds worden gehouden in Bangor (Ierland). Vanmorgen vroeg werd er, na een lange periode van speculeren, eindelijk duidelijkheid verschaft. Glenn Ashby, meervoudig A-Cat wereldkampioen, Americas Cup trimmer en Tornado wereldkampioen, zal de F18 gaan besturen met Brett Goodall.

“Ik ben erg blij dat Glenn en ik samen deze F18 Worlds kunnen gaan zeilen. Ik ken Glenn al erg lang, wij komen samen uit Bendigo (Australie). Onze ouders kenden elkaar al voordat wij allebei geboren waren. Glenn heeft de laatste jaren succesvol de focus gehad op de A-Cat, maar heeft zijn roots toch in de Formule 18 liggen. In de komende weken gaan we in ieder geval intensief trainen om helemaal klaar te zijn voor de Worlds”, meldt Brett Goodall.

Dagelijks groeit de lijst met deelnemers en legt de organisatie de laatste hand aan de voorbereidingen. De F18 Worlds worden dit jaar georganiseerd in Bangor (Ierland) van 4 t/m 11 juli.

Voor meer informatie: http://2014.f18worlds.com/

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: