Paperino en Stella Maris winnen Contest Cup 2014

Stella MarisVan 30 mei tot en met 1 juni was er een ware invasie van Contest jachten in de Oosterhaven van Medemblik. Contest eigenaren uit verschillende hoeken van de wereld namen deel aan de 11e editie van de Sevenstar Contest Cup 2014 . Bij aankomst in de haven op vrijdag wapperden Nederlandse, Duitse en Engelse vlaggen langs de kade.

Elfde keer Sevenstar Contest Cup
Afgelopen weekend werd alweer voor de 11e keer de Sevenstar Contest Cup georganiseerd door Contest Yachts. Het is een vreugdevolle gebeurtenis voor Contest eigenaren om ervaringen uit te wisselen en een aantal races te zeilen. Het evenement van dit jaar trok bijna dertig schepen tussen de 29 en 57 ft. " Dit was een zeer succesvolle Contest Cup", zegt Arjen Conijn , directeur van Contest Yachts . "In het totaal genoten 136 deelnemers van een perfecte combinatie van zeilen, samen komen en een stijlvol diner aan de kade. De Contest Cup is uitgegroeid tot een jaarlijkse internationale ontmoetingsplaats voor Contest eigenaren."

Sportieve strijd aan de kust van Medemblik
Contest eigenaren streden om de Cup en andere sportieve en aantrekkelijke prijzen. Evenals in voorgaande jaren werd de vloot verdeeld in twee klassen. Voor Contest jachten met een lengte tot 40 ft werd een kortere baan uitgezet door het wedstrijd comité op zaterdag en zondag dan voor de schepen boven de 40 ft. Minder competitieve deelnemers namen deel aan de toertocht.

Sportieve strijd voor MedemblikSportieve strijd voor Medemblik

Resultaten
De regatta en de toertocht vonden zowel op zaterdag als zondag in perfecte zeilomstandigheden plaats. Het weer was zonnig met een zwakke wind uit noordwestelijke richting. Op zondag middag keerde iedereen terug naar de haven voor de afsluitende prijsuitreiking met de beroemde "ballen" van Jack in Cafe Brakeboer .

De wedstrijdleiding was in handen van het wedstrijd comité uit Uitdam onder leiding van Frans Bolweg. De algemene resultaten na twee dagen zeilen waren:

Klasse < 40 ft
1e prijs Paperino Contest 35
2e prijs Relexelle Contest 34
3e prijs Dione Contest 35

Klasse > 40 ft en hoger
1e prijs Stella Maris Contest 42CS
2e prijs Ernesto Contest 42CS
3e prijs Njord Contest 43

De Contest Cup werd dit jaar mogelijk gemaakt dankzij het partnership met Sevenstar Yacht Transport en Kuiper verzekeringen.

Tekst: Saskia Kersten

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: