Ronde om Texel en Texel Dutch Open officieel F18 klasse-evenement

De Nederlandse F18 klasse-organisatie en de organisatie van de Ronde om Texel hebben besloten om zowel de Texel Dutch Open als de 37e Ronde om Texel aan te merken als F18 klasse-evenement. Beide evenementen tellen nu dus mee voor het Nederlands Kampioenschap F18 2014. Vorig jaar won Karel Begemann, samen met Oscar Zeekant, de Ronde om Texel in een Formule 18- catamaran. Ook dit jaar is hij weer van de partij.

Winnaar Ronde 2013 Karel Begemann vaart ook dit jaar de Ronde om Texel
Karel Begemann, vorig jaar samen met Oscar Zeekant winnaar van de Ronde om Texel 2013, komt ook dit jaar weer met een F18-catamaran naar Texel, voor zowel de Texel Dutch Open als de Ronde. Met alleen een andere zeilpartner: Hans Breur. Het wordt voor Begemann de 5e keer dat hij deelneemt aan de Ronde.

Belofte maakt schuld
Hans Breur heeft een ijzerwarenzaak in Rotterdam en heeft Karel Begemann vaak ondersteund met klusmateriaal voor zowel de Nacra 17-campagne als de 49er die hij nu vaart. Ooit hebben ze de afspraak gemaakt om een keer samen te gaan varen. Begemann: “Twee weken geleden vroeg Hans of ik de Texel Dutch Open met hem wilde varen. Ik had in eerste instantie andere verplichtingen eind juni. We hebben pas eind mei besloten dat we samen de Texel Dutch Open en ook de Ronde om Texel gaan varen. We hebben nog nooit samen gezeild, maar we gaan deze week een rondje trainen en dan moet het goedkomen. Ik heb wel weer zin om een wedstrijd te varen op de catamaran.”

Inschrijvingen
Online inschrijven voor de Texel Dutch Open en de Ronde om Texel kan via: www.roundtexel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: