Wannes Van Laer finisht tussen de wereldtoppers op het EK Laser

Wannes Van LaerWannes Van Laer (BEL) werkte van 9 tot en met 14 juni het Europees Kampioenschap voor Laser Standaard af in Split, Kroatië. Het werd een enorm warm kampioenschap, met meer dan 32°C gemiddeld, dat vooral getypeerd werd door weinig en onstabiele wind. Zo konden er 2 dagen, waaronder de laatste dag, geen wedstrijden gezeild worden.

Het EK begon nochtans heel wisselvallig voor Wannes, want hij opende er met een 2de en 26ste plaats. Maar hij kon door de betere resultaten in de volgende reeksen zijn 26ste plaats elimineren, waardoor hij een grote sprong in het klassement maakte en uiteindelijk dus op een goede 10e plaats terecht kwam.

Naast het Europees Kampioenschap liep gelijktijdig de European Trophy, een klassement waar niet-Europeanen om de open Europese titel konden strijden. Wannes bevestigt immers met een 12de plaats in de European Trophy zijn goede vorm van de laatste weken, want hij strand met dit resultaat tussen de wereldtoppers!

Wannes Van Laer vertrelt ons:
"Ik ben heel tevreden over mijn prestaties op dit EK. Het is mijn beste EK dat ik ooit afwerkte, zeker wanneer je in het achterhoofd houdt dat deze weersomstandigheden niet mijn lievelingscondities zijn."

Tekst: Sam Vynckier

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: