Dirk-Jan Korpershoek wint de SLAM Summer Match 2014

SLAM Summer MatchAfgelopen weekend werdt de SLAM Summer Match 2014 gehouden. Dit is een van de drie Nederlandse grade 3 matchrace evenementen. Er werd gezeild in de Elliot 6m in Medemblik. Dirk-Jan Korpershoek, Ralph van der Leur en Victor Vertregt wisten knap te winnen in een sterk deelnemers veld. Maar liefst drie teams uit de top 100 van de wereld ranglijst deden mee.

Zaterdag ochtend stond er een stevige wind van 15 tot 18 knopen. Er werd rondt 10 uur gestart met de round robin onder leiding van John Borsboom. Er kon snel worden doorgestart waardoor we rond 6 uur ’s avonds een hele round robin van 36 wedstrijden hebben gezeilen en tevreden naar de haven konden.

Midden op de dag kreeg Dirk-Jan, een van de favorieten voor de winst, erg last van zijn enkel en moest stoppen. Ze moesten nog 3 wedstrijden varen waarvan een gewonnen moest worden om de halve finales te halen. Daarop nam Victor het stuur over en het lukte.

Tijdens de after-sail borrel met BBQ kon er worden bijgepraat. Je hebt veel contact met je concurrenten, omdat je tussen de wedstrijden door veel met andere teams in de wissel rib of aan de wal op jou wedstrijd moet wachten. Zo is gezelligheid aan de wal ook een belangrijke succes factor van zo’n evenement.

Zondag werden eerst de halve finales gevaren waarin Dirk-Jan, weer hersteld, wist te winnen van Jeroen den Boer en Lars Huckstadt won van Sander Chu. Daarna werd er in een kleine round robin om plaatsen 5 tot en met 9 gevaren, maar zonder wijzigingen in de stand van zaterdag.

De finale wist Dirk-Jan te winnen met 2-0 en mocht als prijs de SLAM/DMTRA jassen in ontvangst nemen. Dirk-Jan: ‘Waardeloos dat ik uitgerekend nu door mijn enkel ga, maar erg fijn dat Thijs bij ons als bemanning wilde invallen’.

Dirk-Jan Korpershoek, Ralph van der Leur en Victor VertregtDirk-Jan Korpershoek, Ralph van der Leur en Victor Vertregt

Het matchracen wint aan populariteit in Nederland. Op steeds meer locaties worden evenementen georganiseerd zoals in Aalsmeer, Kralingen Rotterdam, Medemblik en Lelystad. De discipline trekt veel jongeren en studenten. Dat komt vooral doordat er veel korte wedstrijden worden gevaren en je niet je eigen boot nodig hebt.

DMTRA (Dutch Match and Team Racing Association) is de verenging in Nederland die wedstrijden en trainingen organiseert en ook umpire opleidingen verzorgt.

Uitslag:
1. Dirk-Jan Korpershoek
2. Lars Hueckstadt GER
3. Jeroen den Boer
4. Sander Chu
5. Thijs Smit
6. Frans Hin
7. Florian van Dort
8. Floris de Wit
9. Luisa Schumann GER

Tekst: Thijs Smit

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: