Batavia Regatta benoemd tot de officiële qualifier van de Dutch Match Cup 2014

Batavia RegattaHet Batavia Sailing Center uit Lelystad heeft de Batavia Regatta benoemd tot het officiële kwalificatie evenement van de Dutch Match Cup 2014. Het Batavia Sailing Center is de organisator van zowel de Batavia Regatta als de Dutch Match Cup. De Dutch Match Cup is de nieuwe etappe van de Alpari World Match Racing Tour (AWMRT), het wereldkampioenschap matchracen wat dezelfde opzet heeft als de formule 1 in de autosport.

Voor teams die willen deelnemen aan de Dutch Match Cup zijn twee wildcards beschikbaar; een voor de winnaar en een voor de nummer twee van de Batavia Regatta.

Dutch Match Cup
De Dutch Match Cup is een nieuwe etappe in de Alpari World Match Racing Tour. Het AWMRT evenement zal worden gehouden van 24 tot en met 28 september 2014. Het prijzengeld dat in Lelystad te verdelen is, is $75.000.

De Dutch Match Cup zal worden gevaren in de MaxFun 25, een Nederlandse boot, de wedstrijdbaan ligt vlak voor de Bataviahaven in Lelystad, erg dicht bij de kant en dus goed te volgen voor publiek. De organisatie heeft in totaal 4 wildcards voor dit evenement, waarvan twee dus te verdienen zijn tijdens deze kwalificatie. De andere twee zullen in de komende weken weggegeven worden door de organisatie.

Batavia Regatta
De Batavia Regatta zal een Grade 3 match race evenement zijn en zal ook worden gezeild in de MaxFun 25. De Batavia Regatta vindt dus plaats in dezelfde boten, met dezelfde organisatie en dezelfde locatie.

De Batavia Regatta zal van 23 en 24 augustus 2014 in de Bataviahaven, Lelystad worden gezeild.

Kijk voor meer informatie over inschrijven voor de Batavia Regatta en de NoR of voor meer informatie over de Dutch Match Cup/Batavia Regatta op www.dutchmatchcup.nl/qualifier

Tekst: Joost Brouwer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: