Quantum Racing wint Audi TP52 Wereldkampioenschap

Quantum RacingNa vijf zeer intensieve wedstrijden op het prachtige water van de Costa Smeralda bij Sardinië heeft Quantum Racing het Audi TP52 Wereldkampioenschap voor de vierde keer sinds 2008 op haar naam geschreven.

Het vijf-daagse evenement, met deelnemers uit zeven verschillende landen, verloor twee zeildagen door weinig wind, maar door de opbouw van de races, twee coastals en drie windward-leewards, was het toch een uitputting voor vele van de negen teams.

Quantum Racing, de huidige 52 Super Series kampioen en winnaar van de US 52 Super Series eerder dit seizoen, voer zeer constant tijdens de alle races en finishte elke race in de top drie. De coastal race van 31 werd gewonnen, waardoor Quantum Racing uiteindelijk met een score van 1,2,2,3,2 twee punten voor het nieuwe Braziliaanse Phoenix team eindigde.

Het nieuwe team, dat slechts in april voor het eerst met elkaar zeilde, won twee wedstrijden op vrijdag en eindigde daardoor één punt voor Ran Racing, de wereldkampioen van 2013.

Op de laatste dag liet de wind het afweten. “Dit zijn zondermeer de moeilijkste dagen doordat je blijft wachten, en je weet wat het gevolg is van een slechte race. Als er gevaren wordt zijn het lastige races met deze veranderlijke wind. Ik complimenteer het wedstrijdcomité voor hun geduld en doorzettingsvermogen op deze moeilijke dagen.” Aldus Terry Hutchinson, Tacticus van Quantum Racing.

Over de overwinning zelf had Terry Hutchinson het volgende te zeggen: “Het was een geweldige strijd. Uiteindelijk zijn we erg blij of zelfs opgelucht dat we een goede serie hebben weten neer te zetten. We zijn erg trots dat we gewonnen hebben na een slechte serie in Capri een paar weken terug. In Capri zijn we waarschijnlijk iets te extreem gegaan met onze downwind settings, en daar zijn we van teruggekomen.”

Door de overwinning tijdens dit wereldkampioenschap en een derde plaats in Capri, leidt Quantum Racing de BARCLAYS 52 SUPER SERIES met drie punten voor Racing, welke drie punten voor staat op Azzurra.

Quantum Racing crew

Het volgende evenement in de 52 Super Series is in de eerste week van Augustus in Palma de Mallorca, tijdens de 33e Copa del Rey.

Overall Uitslag, Audi TP52 Wereldkampioenschap
Quantum Racing, USA, (Doug De Vos USA) (1,2,2,3,2) 10 punten
Phoenix, BRA, (Eduardo de Souza Ramos BRA) (4,3,3,1,1) 12 punten
Rán Racing, SWE, (Niklas Zennström SWE) (3,1,1,4,4) 13 punten
Azzurra, ITA, (Alberto Roemmers ARG) (2,5,7,2,5) 21 punten
Gladiator, GBR, (Tony Langley GBR) (5,7,4,5,3) 24 punten
Provezza 7, TUR, (Ergin Imre TUR) (6,4,6,7,DNF) 33 punten
Paprec Recyclage, FRA, (Jean Luc Petithuguenin FRA) (8,6,5,9,6) 34 punten
Hurakan, ITA, (Giuseppe Parodi ITA) (7,8,8,6,8) 37 punten
B2, ITA, (Michele Galli ITA) (9,DNF,9,8,7) 43 punten

Tussenstand Barclays 52 Super Series (na twee evenementen)
Quantum – USA (23 + 10) = 33 punten
Rán – SWE (24 + 13) = 37 punten
Azzurra – ITA (17 + 21) = 38 punten
Phoenix – BRA (30 + 12) = 42 punten
Gladiator – ENG (34 + 24) = 58 punten
Provezza – TUR (35 + 33) = 68 punten
VESPER – USA (21 + 50) = 71 punten
Paprec – FRA (40 + 34) = 74 punten
B2 – ITA (46 + 43) = 89 punten
Hurakan – ITA (60 + 37) = 97 punten

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: