Eerste overwinning Team Brunel is binnen

Team BrunelTeam Brunel sleept tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta haar eerste overwinning in de wacht, nog voor de Volvo Ocean 65 officieel is gedoopt. Bouwe Bekking wint met zijn team de North Sea Race 2014 in de IRC overall. Team Luctor3 gaat er met de meeste prijzen vandoor en wint onder andere het North Sea Race IRC1 klassement de Hans Horrevoets Memorial Trophy voor het best presterende jonge team.

Team Brunel sleept eerste overwinning in de wacht
Team Brunel sleept, nog voor het schip officieel is gedoopt, haar eerste prijs in de wacht, ze winnen de North Sea Race in de IRC overall. Na 17 uur zeilen finisht Team Brunel in Scheveningen. Bouwe Bekking liet weten dat hij hoopte dat ze snel genoeg waren om ook op rating eerste te blijven: "Het ziet er goed uit, maar met het handicap systeem heb ik geen idee hoe we ervoor staan." Bouwe Bekking en zijn mannen zijn niet bij de prijsuitreiking aanwezig. Precies op het moment dat in Scheveningen wordt geproost op een fantastische race, wordt de Brunel in Amsterdam gedoopt.

Bekking: "De eerste plaats overall in een lange offshore race, een fantastisch resultaat. We waren er al dichtbij op de heenreis naar Harwich, maar het gebrek aan wind net voor de finish hield ons van de winst van de Vuurschepenrace af. Op de terugweg hadden we olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe aan boord. Je kunt zien dat hij van de zee houdt. Hij heeft geen enkele ervaring op grote boten, maar er wel degelijk een goed gevoel en hij werkte zich uit de naad om ons sneller te laten gaan."

Winst IRC 1 klassement North Sea Race voor Luctor3
Team Luctor3 gaat er deze offshore races van de Delta Lloyd North Sea Regatta met de meeste prijzen vandoor. Eigenaar en schipper Wouter Hermsen wint met zijn team onder andere het IRC1 klassement in de North Sea Race en de Hans Horrevoets Memorial Trophy voor het best presterende jonge team.

Dochters Hans Horrevoets reiken Memorial Trophy uit aan schipper Wouter Hermsen van de Luctor3
Horrevoets was de jongste deelnemer van Whitbread Round the World Race, thans de Volvo Ocean Race, van 1997/1998 op het Nederlandse schip BrunelSunergy. Toen de race startte was hij 22 jaar oud. Tijdens de zevende etappe van de Volvo Ocean Race van New York City naar Portsmouth 2006 sloeg hij bij een krachtige wind overboord. Het ongeluk gebeurde op volle zee, ongeveer 1300 zeemijlen uit de kust van het Engelse Land's End.

De Delta Lloyd North Sea Regatta introduceerde de Hans Horrevoets Memorial Trophy voor het best presterende jonge team. De twee dochters van Hans, Bobby en Kit, waren bij de prijsuitreiking aanwezig om de memorial trophy uit te reiken. Eigenaar en schipper Wouter Hermsen, die afgelopen week zijn eerste offshore race voer is geroerd: "Het is echt heel bijzonder om deze prijs in ontvangst te mogen nemen."

Bekijk alle resultaten Vuurschepenrace en North Sea Race op de website van de Delta Lloyd North Sea Regatta

Inshore Races Delta Lloyd North Sea Regatta 6 t/m 9 juni 2014
Vrijdag 6 juni 2014 beginnen de inshore races van de Delta Lloyd North Sea Regatta, het grootste zee-zeilevenement aan de Nederlandse kust. Naast de inshore races vinden ook het NK ORC, NK Contender, SB20 en NK Windsurf Slalom plaats in Scheveningen.

Aan de wal presenteren verschillende top koks en restaurants hun kookkunsten en gerechten tijdens North Sea Kitchen in de Scheveningse haven (Hellingweg). Er is een gevarieerd muziekprogramma en er zijn diverse activiteiten voor kinderen.

Tekst: Hester Ozinga / North Sea Regatta communicatie

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: