Een hanenkam voor een paaltje

  • Author: Yan T.
    Date: vr, 20/06/2014 - 10:11
    Tags:

Jeffrey de RijckeWij zijn een beginnend Swan 45 team dat nog in de leerfase zit. Dit was al heel snel duidelijk tijdens de Van Uden Reco Stellendam Regatta. We hebben geloof ik elke pot achter de feiten aan gezeild. Maar, je moet de zaken positief bekijken zeg ik altijd, we hebben dan ook elke keer wat bijgeleerd, en de leercurve gaat steil omhoog. Aan de andere kant erg confronterend daar vele op de K-Force uit teams komen waar we gewoon zijn van veel beter te zeilen. Dus wij op zoek naar extra motivatie...

Als we een paaltje varen...
Daar het duidelijk was dat een eerste plek varen er dit jaar nog niet in zat dacht één iemand aan boord de 'drive' wat op te pompen met de volgende uitspraak: "Als we een paaltje varen, scheer ik me een hanenkam!"

De volgende wedstrijd was de North Sea Regatta en op vrijdag liep het allemaal een beetje stroef, maar we slaagden er toch in eens een 4de plek te varen.

Op zaterdag dan vaarden we in onze 2de pot een 1ste plek! Iedereen aan boord kreeg een extra boost, en Jeffrey de Rijcke verloor meer dan de helft van zijn haar. Geweldig toch wat een uitspraak van 1 man kan doen, niet?

Maar wat nu?
Bedankt voor de goede inzet van het volledige team en de knappe tactische zetten van Jochem Visser. Maar wat zal de inzet zijn voor een volgend paaltje? Misschien kan u ons op ietwat te gekke ideeën brengen...

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: