Round The Island Race 2014 was voor de kleine small budget klassiekers

Round The Island Race 2014Dure boot en dito zeilpak-uniformen? Niet nodig tijdens een Round The Island Race met licht weer. Dit jaar had je, om de IRC overall te winnen, alleen een Nordic Folkboat nodig met IRC handicap van 0,788. Deze zeilboot, met een lengte van slechts 7,68 meter, is een ontwerp uit 1942. Zij werd gebouwd om met een klein budget, aangenaam te kunnen zeilen. Gemiddelde kostprijs? Tussen de 10k en 40k Euro naargelang de staat en uitrusting. Voor een vette top-notch racer kan je met dit budget nog geen grootzeil kopen.

Tweede plaats IRC overall
De Hanse 291 uit 1993 deed het ook goed dit jaar. Met een IRC handicap van 0,881 en een gezeilde tijd van 10u en 43 minuten pakt deze volbloed cruiser de 2de IRC overall prijs. Gemiddelde kostprijs van een Hanse 291? 23k Euro.

Derde plaats IRC overall
Verder had je voor een derde plek in de IRC overall prijs dit jaar een Contessa 26 nodig. Deze oudgediende uit 1973 deed er 12u en 29 minuten nodig. Gemiddelde kostprijs tussen de 6k en 12k Euro.

Het moet gezegd zijn. Een boot met een beetje lengte en dito handicap zien we pas in de overall IRC uitslag op een 19de plek verschijnen. De J/35 Bengal magic uit 1982 heeft een IRC handicap van 1,014 en kost al vlug tussen de 20k en 30k Euro.

Een uitgebreid uit de kuip verslag door ClubRacer editor Yan Trouwen volgt.

Alle uitslagen staan reeds online via: www.roundtheisland.org.uk

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: