The Untouchables, Wild Thing, Oemoemenoe en Drocke-Oort winnen Charity Cup 2014

Charity Cup 2014Tijdens de Charity Cup was Jupiter de zeilers goed gestemd en bezorgde deelnemers en vrijwilligers ideale zeilomstandigheden op de Oosterschelde. Wind tussen de 3 en 5 bft., droog en af en toe zon. Ook de 70 jeugdige deelnemers aan de Junior Charity Cup konden dit jaar gewoon hun wedstrijden zeilen.

Zaterdag
Bij de kajuitboten vergisten een aantal kanshebbers zich bij de start.

J/80, Mentaquilibrium had zich ingeschreven in de ORC klasse en startte terecht met de eerste boten mee. Een aantal andere J/boten dachten mee te moeten starten, maar waren daardoor te vroeg en sommigen keerden niet meer terug.

In ORC won Shamrock (X-1ton), de dagprijs voor de X-35 The Untouchables.

In de SWA klasse stond geen rem op de Wild Thing. Deze trouwe deelnemers hebben de cup met de grote oren al eens eerder mee naar huis mogen nemen  en ook dit jaar waren hun bedoelingen duidelijk. Op zaterdag finishten ze als 2e maar op rating waren ze 1e. De strijd om de plaatsen 2 en 3 ging op zaterdag tussen 2 schepen van het Veerse Meer. De Dehler 36JV van Arjan Overbeeke werd in het dagklassement 2e en de Max Fun25 van Martijn Le Duc 3e.

In de SWB klasse waren de aan de windse rakken op zaterdag voor de Spirit 28 Lazy Sunday. Echter na de bovenboei was het aan de Open 5.70 van Adriënne en Tom Vermin.

Bij de Rond- en Platbodems konden de halfwinders omhoog! Deze halfwinders beïnvloeden de rating nadelig, maar in lange rakken leveren ze voordeel op. De Swane van Paul Berndt Everts komt ieder jaar dichter bij de ervaren teams van de Swarte Paerel en de Droncke-oort. Uiteindelijk ging de Droncke-oort met de dagprijs aan de haal.

Zondag
Op zondag was iedereen scherp en waren de starts mooi en zonder fouten.

De Contessa 35 Guanabara eiste in ORC een mooie 2e plaats op, maar kon niet verhinderen dat de J/80 Mentaquilibrium van Christopher Savoye 1e werd.

In de SWA klasse pakte de Wild Thing zijn tweede paaltje voor de sterk zeilende Sun Fast 31, Framboise uit Yerseke. De Dehler 36JV Dehlirious en de Max Fun25 Maxitinus ondervonden op zondag ook concurrentie van de J/boten Bojangles22 van Piet Goyvaerts en Jéétje met als laatste keer Hasse van Opbergen als eigenaar. Uiteindelijk koste dat Dehlirious de tweede plaats over all en klom Maxitinus met een 4e plaats op zondag een plekje in het over all klassement.

In de SWB klasse was de Ecume de Mer Impala van Daan de Winde en Sjaak Oosterling als vanouds sterk bezig. Zij konden op meting de Open 5.70 achter zich houden wat een prestatie van formaat genoemd mag worden.

Bij de Rond- en Platbodems was het beeld hetzelfde als op zaterdag hoewel Danker Rijk met zijn Swarte Paerel een minuut dichter bij de Droncke-oort zat als een dag eerder.

Al met al een zeer geslaagd weekend, waarvan foto’s en filmbeelden zijn gemaakt!

Anusjka Martens verkoopt haar schitterende foto’s belangeloos via www.objectivo.nl en doneert de opbrengsten aan het goede doel.

Ineke Ista heeft foto’s gemaakt bij de jeugd en filmbeelden werden gemaakt en worden bewerkt door Henk Dissen en Piet Germing, daarover later meer!

Het verslag en de uitslag van het ORC veld liet even op zich wachten omdat er onderzoek is gedaan naar het finishen op zaterdag. De betreffende deelnemers uit die klasse zijn op de hoogte gesteld en zullen morgen een persoonlijke mail met toelichting ontvangen m.b.t. de uitslag van het onderzoek.

Sail4Charity wenst alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, partners, enz. heel hartelijk te bedanken voor hun deelname en steun aan deze 8e editie van de Charity Cup!

Tekst: Raoul van de Visse
Foto: Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: