Round The Island Race 2014 video

Video van Groot Brittannië's meest favoriete zeilrace. De snelste boot dit jaar was een foiling GC32 catamaran. Deze deed er 8 uur 51 minuten en 37 seconden, de traagste tijd ooit voor de line honours. Vorig jaar deed Ben Ainsli met zijn AC45 er iets minden dan 3 uur over.

De Tenacity trophy, voor de boot die er het langst over deed, ging dit jaar naar Sixes en Sevens, een Sigma 33 die er 14 uur 21 minuten en 35 seconden over deed. De Gold Roman Bowl (IRC overall prijs) ging naar Madelaine, een Nordic Folkboat.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: