WAR 25 juni: een perfecte zeilavond

avondwedstrijdHet was een prachtige zeilavond deze 11de WAR. Een mooie 3-4 Bf uit NNW, een mooi wolkendek en een uitdagende baan. Wedstrijdleider Peter Koetsier maakte met de keuze voor deze baan dat alle aspecten van het wedstrijdzeilen voor handen waren: een in-de-windse start, gevolgd door 2 ruimere rakken, de laatste overgaande in een spinnakerrak, nogmaals een kruisrak en daarna onder spi naar de finish, waarbij ook nog eens gegijpt moest worden. Na afloop (bijna) overal glunderende gezichten op de 45 gefinishte boten.

Nu er op diverse plaatsen aan het wegennetwerk gewerkt wordt en daardoor veel vrachtschepen met zand richting Hollandse Brug en Muiden varen, is het goed uitkijken geblazen. Gisteravond verliep dit samenspel tussen beroeps- en pleziervaart gelukkig probleemloos.

In de ORC-klassen maakten de favorieten hun rol volledig waar. ORC-1 was voor de Who’s Next, ORC-2 voor de Biscaya en ORC-3 voor de White Hawk.

Achter de Who’s Next was in de ORC-1 de 2de plaats voor SixPack en pakte The Fox de 3de plaats voor de Texas. Er gingen 12 boten van start in de ORC-1.

De ORC-2 bleef met 8 gestarte boten qua deelnemers een beetje achter bij de andere ORC-klassen. De Biscaya was weer goed op dreef en pakte de 5de overwinning van dit seizoen, gevolgd door de Moshulu en de Facet. Dit lijkt inde ORC-2 de uiteindelijke Top-3 te gaan worden. Andere boten kunnen het qua snelheid wel bijhouden of voor blijven, maar leggen het allemaal af op handicap.

Het deelnemersveld in de ORC-3 was met 16 boten weer indrukwekkend. De White Hawk had een prima start en was daardoor onbereikbaar voor de concurrentie. Een knappe 2e plaats voor de Goura Victoria met de Grand Cru op plaats 3.

In de SW-klasse ook een mooi veld met 9 boten. De winst ging naar de City, gevolgd door de Jonas. De French Connection moest deze week genoegen nemen met een 3e plaats.

De totale uitslag is te vinden op http://flevomare.nl/uitslag.php

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: